articlebanner

Hur man ozonsanerar

Lär dig ozonsanera säkert och effektivt

Ozongeneratorn är utrustad med en timer. Men hjälp av timern kan du enkelt ställa in önskad saneringstid. Men den är även till för din säkerhet så du slipper andas in ozon i onödan. Ozonet har en stickande lukt som man inte kan ta miste på.
Tänk på att hålla dig undan när ozonaggregatet går. Detta gäller givetvis för husdjur och resten av familjen också. Flytta gärna ut växter från området som saneras eftersom de kan vissna. Det krävs VÄLDIGT mycket ozonsanering för att slita på material i utrymmet du sanerar, men för säkerhets skull, ta ut dyrbar elektronik som enkelt går att flytta. Men du behöver inte skruva ned och ta ut den vägghängda tv:n, förutom vid extremfall. Tänk även på att vissa lukter skall man inte ozonsanera.

Placera ozongeneratorn så högt som möjligt. Ozon är nämligen tyngre än luft så det sjunker snabbt ner mot golvet. Stäng rummet du sanerar så att ozonet koncentreras. 
Tänk på att ozonaggregatet är optimerat för luftvolymen i ett vanligt rum – så stäng inte in det i ett skåp eller en liknande mindre yta. Om du vill sanera bilen, sanera en halvtimme i taget tills odören försvinner.
Lukten sätter sig lätt i textilier, så se till att sanera dem ordentligt. Häng upp textilierna med luft emellan, så ozonet kan tränga in. Det kommer det inte att göra om de ligger eller hänger i en stor hög i garderoben. 
 
Hur länge ska jag använda ozongeneratorn?
Oftast är det bra att börja med en grundsanering. Ställ generatorn i varje normalstort rum enskilt i 1–2 timmar beroende på rummets storlek. Små rum som gästtoaletter bör du ta samtidigt som hallen utanför. Upprepa detta i varje rum. Du ska vänta 2 timmar extra innan du kommer hem igen till boendet. När du kommer tillbaka ska du vädra ordentligt. Helst minst en kvart med öppna fönster så du får ”korsdrag”. Du kan med fördel även dammsuga utrymmet du sanerade. Vänta 12 timmar mellan saneringsomgångarna.
 
När du gjort en grundsanering och lukter återkommer räcker det att köra en längre sanering per våning (inte varje enskilt rum). Du kan köra 2 timmar för mindre problem. För större problem, kör 1 timme per 10 kvm, avrundat uppåt. Även här väntar du 2 timmar extra innan du kommer hem till bostaden och vädrar ordentligt.
 
Om du vill veta mer om hur du sanerar ditt specifika luktproblem ring experterna på OzonStockholm:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!