articlebanner

Hur man ozonsanerar.

Lär dig hur du skall ozonsanera bäst och säkrast

Ozongeneratorn är utrustad med en timer. Men hjälp av timern kan du enkelt ställa in önskad saneringstid. Men den är också till för din säkerhet så du slipper andas in ozon i onödan.
Tänk på att hålla dig undan när ozonaggregatet går. Detta gäller givetvis för husdjur och resten av familjen. Flytta gärna ut växter från området som saneras eftersom de kan vissna. Det krävs VÄLDIGT mycket ozonsanerade för att lyckas slita på material i utrymmet som du sanerar men för säkerhets skull ta ut dyrbar elektronik som enkelt går att flytta. Men du behöver inte skruva ned och ta ut vägghängda tvn förutom vid extremfall. Tänk även på att vissa lukter skall man inte ozonsanera.
Placera även ozongeneratorn så högt som möjligt. Ozon är nämligen tyngre än luft så det sjunker snabbt ner mot golvet. Stäng rummet du sanerar så att ozonen koncentreras. 
Tänk att ozonaggregatet är optimerat för luftvolymen i ett vanligt rum. Så stäng inte in det i ett skåp eller liknande mindre yta. Om du vill sanera bilen så sanera en timme i taget tills odören försvinner.
Lukten sätter sig lätt i textiler. Så se till att få dessa ordentligt sanerade. Ozonet kommer inte tränga in bra i lakan som ligger i en stor hög i garderoben. Så se till att hänga upp textiler och sprida ut dom vid behov.

Ozongenerator hur länge
Oftast är det bra att börja med en grundsanering. Ta här varje normalstort rum enskilt. 1 -2 timmar beroende på rummets storlek. Små rum som gästtoaletter kan du ta samtidigt som hallen utanför. Upprepa detta i varje rum där du väntar även 2 timmar extra innan du kommer hem igen till boendet och 12 timmar mellan saneringsomgångarna. När du kommer hem så vädra ordentligt. Helst minst en kvart med öppna fönster så du får "korsdrag". Du kan med fördel även dammsuga utrymmet du sanerade.
När du är klar med grundsaneringen och dofter återkommer så räcker det att köra en längre sanering per våning. Då kan du köra 2 timmar för mindre problem. För större problem kör 1 timme per 10kvm avrundat uppåt. Även här väntar du 2 timmar extra innan du kommer hem till boendet och vädrar ordentligt.

Om du vill veta mera om hur man sanerar ditt specifika problem ring experterna på OzonStockholm:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m²
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. För tillfället byggs det om vid våran huvudentré så du kommer komma till bakvägen som ligger bland hyreslägenheter men det går parkera vid dörren. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!