articlebanner

Hur man ozonsanerar

Lär dig ozonsanera säkert och effektivt

Ozongeneratorn är utrustad med en timer. Men hjälp av timern kan du enkelt ställa in önskad saneringstid. Men den är även till för din säkerhet så du slipper andas in ozon i onödan. Ozonet har en stickande lukt som man inte kan ta miste på.
Tänk på att hålla dig undan när ozonaggregatet går. Detta gäller givetvis för husdjur och resten av familjen också. Flytta gärna ut växter från området som saneras eftersom de kan vissna. Det krävs VÄLDIGT mycket ozonsanering för att slita på material i utrymmet du sanerar, men för säkerhets skull, ta ut dyrbar elektronik som enkelt går att flytta. (Du behöver inte skruva ned och ta ut den vägghängda tv:n, vid extremfall kan man täcka apparater med en presenning.) Tänk även på att vissa lukter ska man inte ozonsanera.

Placera ozongeneratorn högt. Ozon är nämligen tyngre än luft så det sjunker snabbt ner mot golvet. Vi rekommenderar att man börjar med en lättsanering, dvs. en kort sanering över en större yta. Detta för att få en diagnos av problemet och för att få koll på efterlukten. Senare, vid en grundlig sanering sanerar du först det rum som har störst problem i en timme. Men behåll dörren öppen till angränsande rum för att inte få för hög koncentration. Därefter sanerar du de andra normalstora rummen, alltid med dörren öppen till angränsande rum. Tänk på att ozonaggregatet är optimerat för luftvolymen i ett vanligt rum – så stäng inte in det i en klädkammare, toalett eller en liknande mindre yta. En bil sanerar man antingen med lägre ozoneffekt eller kortare tid.

Lukt sätter sig lätt i textilier och dem kan du också behandla. Häng upp textilierna med luft emellan, så ozonet kan tränga in. Det gör det inte om textilierna ligger eller hänger i en stor hög i garderoben. 
 
Hur länge ska jag använda ozongeneratorn?
Det kan ofta vara bra med en grundlig sanering, se ovan. Kom ihåg att små rum ska saneras från det angränsande rummet med dörren öppen in till det lilla rummet. Upprepa detta i varje rum. Du ska vänta 2 timmar extra innan du återvänder till bostaden och vädrar ut ordentligt med ”korsdrag”. Du kan med fördel även dammsuga utrymmet du sanerade. Vänta minst 12 timmar mellan saneringsomgångarna. En del besväras av ozonlukten som dröjer kvar efteråt ett tag. Den är ofarlig och kommer att försvinna, men du kan alltid sanera mindre nästa gång, om du inte tycker om lukten. Alltid hellre kortare, men upprepade behandlingar.
 
När du gjort en grundlig sanering och lukter återkommer räcker det att köra en underhållssanering en gång per våning (inte varje enskilt rum). Du kan köra  i de delar av bostaden som luktar. Om ytan är över 40 kvm kan du ställa upp generatorn först på ena sidan, sen den andra, med öppna dörrar  Även här väntar du 2 timmar extra innan du kommer hem till bostaden och vädrar ordentligt.
 
Om du vill veta mer om hur du sanerar ditt specifika luktproblem ring experterna på OzonStockholm:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
Sale
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon, Rengöring

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1295 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk