articlebanner

Ta bort båtlukt

Hur du tar bort dålig lukt i båten med ozon

Fukt skapar lukt i båtar
Som vid många andra luktproblem är den stora boven när det gäller båtlukt oftast fukt. Utrymmen i båtar är vanligtvis små med dålig ventilation, vilket gör att luften i en båt lätt blir instängd med hög luftfuktighet som följd. Försök att hålla fukten nere genom att vädra båten ordentligt och torka dynor, så gott det går. Se till att åtgärda eventuella fuktskador på båten. Torrbollar och avfuktare går också att använda i båten mot fukt. 
När du lägger upp båten på vintern bör du se till att inte ha textilier i båten och att luften kan cirkulera fritt. Här kan också torrbollar användas. Se till att båten är allmänt torr vid uppläggning.
 
Mögel i båten
Fukt kan skapa mögel eftersom mögel trivs bra i en fuktig miljö. Mögelsporer ger dålig lukt och du kan få problem med allergi. Mögelsporer älskar att växa i de textilier du förvarar i båten och mögellukten sätter sig i t.ex. dynor och annan inredning. Med ozonsaneringar kan du få bort mögelsporerna och den unkna lukten, så din båt luktar nytt och fräscht igen och du får hälsosam luft.
 
Diesellukt i båt
Om du har en motor i båten är det lätt att spilla diesel, eller lätt att motorn läcker diesel. Kanske förbränningen är dålig, så diesel hamnar i ångorna? Diesel har en väldigt distinkt lukt och är inget du vill andas in. Dieselångor kan till och med ge hjärnskador. Med ozon får du effektivt och enkelt bort dessa farliga ångor och lukter, som även sätter sig i inredningen av båten.
 
Hur tar du bort båtlukt med ozon?
Ozonsaneringar fungerar utmärkt till att få bort unken lukt i din båt, oavsett om den kommer från fukt, mögel, diesel eller en blandning av dem. Börja med att se till att ozonet kan komma åt alla textilier i båten. Häng ut kläder som ligger i skåpen, ställ madrasser på högkant osv. Sedan kör du ozongeneratorn 30 min–1 timme, beroende på båtstorlek, en gång i fören och en gång i aktern. Håll dörrar öppna till mindre utrymmen, så ozonet når in där, men stäng igen alla öppningar ut till friskluft under tiden du sanerar och lägg på kapell om det behövs. En sanering vid båtuppläggningen  vid säsongens slut dödar mögelsporer som annars kan skapa mögel under vintern, och en sanering på våren gör din båt fräsch. Då är du redo att ge dig ut på nya äventyr.
 
För att prata mer om båtlukt och hur ozon kan hjälpa dig, ring OzonStockholm:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring, Fordon, Mögel

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk