articlebanner

Ta bort röklukt med ozon

Ozonsanering är bästa sättet att ta bort röklukt i lägenhet, hus eller bil.

Att ta bort röklukt som orsakats av brand efter långvarig tobaksrökning är knepigt. Röklukt som satt sig i väggarna, taket och tapeterna är ingen lek att bli av med. Du kan gnugga dig fördärvad med svampar och skurtrasor utan att bli av med stanken. Men med ozonsanering kan du effektivt få bort röklukten.
 
Få bort röklukt efter enstaka händelse
Vid engångshändelser som efter en fest eller liknande: kör ozongeneratorn någon timme i de rum som är påverkade. Stäng dörrar till närliggande rum som inte luktar rök. Upprepa och flytta runt aggregatet vid behov. 
 
Få bort röklukt som satt sig
Om du ska sanera en bostad där någon rökt i flera år eller en som rökskadats av brand så har du en större uppgift framför dig. Blir du störd av röklukten när du arbetar kan du köra en mindre sanering, enligt beskrivningen ovan, för att ta bort den luftburna och ytliga lukten. Men för att få boendet helt rökfritt behövs en kombination av åtgärder:
Börja med att ta bort allt som inte ska vara kvar i lägenheten. Riv ned tapeterna och tvätta textilier i 60 grader. Dammsug och skura efteråt. Tänk på att rök även satt sig i ventilationssystemet, så försök att rengöra även där. 
Sanera sedan ett  rum i taget, 4 timmar per rum. Dammsug alltid rummet efter sanering. Vid behov upprepa, men sanera inte samma utrymme inom 24 timmar. 
Placera aggregatet högt. (Ozon är en tung gas som ska nå taket).
Rök som satt sig inne i träet kan komma ut en tid efter saneringen, men röklukten är då mindre och kommer att försvinna med tiden efter vädring och kortare ozonsaneringar. För att påskynda processen kan man måla med spärrfärg för att låsa in röklukten i trä eller väggar, så den inte kan komma ut.
 
Kontakta OzonStockholm för mer information om hur du kan sanera röklukt. Ring:

 

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!