articlebanner

Få bort currylukt

Hur du tar bort lukt av curry med ozon

Curry luktar gott – det tycker de flesta när det är dags att äta. Men det är inte lika roligt när lukten sitter kvar och det luktar curry permanent i huset. Det kan faktiskt ske om du lagar mycket mat med curry. Currylukten sätter sig fast i köket och även andra rum kan bli ”smittade” av lukten.

Du kanske har hyrt ut lägenheten i andra hand och hyresgästerna har varit lite för förtjusta i att laga curry? Eller hittat en lägenhet du vill flytta in i, men de tidigare hyresgästerna har lämnat kvar currylukten? Eller så kanske du själv har lagat mycket curry – och nu är det dags för flyttbesiktning? I alla dessa fall kan en ozonsanering effektivt ta hand om problemet. Ozongasen binder upp och neutraliserar lukten av curry, så att köket och resten av bostaden blir luktfria igen.

Man får även tänka på att tyg och madrasser och liknande suger åt sig lukter som curry, så se till att ozonet kommer åt bra och kan tränga igenom textilierna. Madrasser och kuddar ställs med fördel på högkant och alla skåp bör öppnas. 

Ozonet är inte farligt för maten du har hemma. Det är faktiskt så att mycket mat redan ozonsanerats, äpplen är t.ex. ofta ozonbehandlade. Lägg färsk mat i kylen och torra matvaror ser man till att de är förslutna.  Färska kryddväxter och groddar kan vissna vid ozonsanering, liksom alla växter, så plocka undan dem. Människor och djur ska heller inte vara i bostaden under tiden du sanerar. Generellt gäller att hellre göra korta behandlingar som upprepas dagen eller veckan därpå, än att göra långa behandlingar.

Om du har frågor om hur du bäst får bort currylukt eller andra matlukter med ozon, kontakta OzonStockholms experter:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring, Bostad

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk