articlebanner

Ozon och små skadedjur inomhus

Många små djur är oönskade gäster i vårt hushåll. Läs om ozon och skadedjur.

De flesta som kontaktar oss om små skadedjur inomhus undrar om ozon kan döda kvalster, parasiter hos katter och hundar, silverfiskar, mjölbaggar, pälsängrar och vägglöss. I den här artikeln försöker vi reda ut vad ozon kan och inte kan göra för att sanera huset från små skadedjur.  

Återkommande behandling av skadedjur inomhus
När man läser om små skadedjur finns många olika förslag till hur problemet kan lösas. När det gäller insekter och spindeldjur gäller det att först och främst städa. Rött cederträ, med dess olja, är ett miljövänligt alternativ som ofta nämns. Vissa av dessa djur ska frysas, andra värmas upp för att man ska bli av med dem. Det ska göras rent och återbehandlas, bl.a. för att många små skadedjur kan krypa undan och överleva länge utan mat och även för att deras ägg överlever och kläcks senare med olika intervaller. Gemensamt för alla små skadedjur är att problemet inte blir löst i en handvändning. 

Kunskap om skadedjur inomhus – insekter, spindeldjur och parasiter
Alla djur och växter omsätter syre på något sätt. De insekter, spindeldjur och parasiter som lever i bostaden, och kanske finns i t.ex. avföring från djuret, kan eventuellt dödas av ozon – om de inte lyckas krypa undan. Det största problemet att komma till rätta med, när det gäller insekter, spindeldjur och parasiter, är äggen. De kan finnas i textilier, i olika vrår och lister, i dammhögar, överleva invärtes i tarmar osv. och de kläcks i intervaller som skiljer sig åt för de olika arterna. För att kunna använda ozon måste man känna till var äggen finns och hur ofta man behöver behandla, för att eventuellt kunna dräpa dem när de är nykläckta. 

Forskning om små skadedjur inomhus
Det finns inte tillräcklig forskning om det här ämnet. Vi hoppas att forskare ska känna sig manade att undersöka mer om hur ozonbehandlingar kan genomföras mot små skadedjur, men i dagsläget räknas inte ozon som en pesticid. 

Ozon och små skadedjur inomhus
Vi kan inte lova att ozon kommer att döda alla dina små skadedjur eller parasiter, och vilken metod du än väljer när du behandlar, ska du bereda dig på ett regelbundet åtgärdspaket, där behandlingar upprepas över tid, för att du ska bli fri från de objudna gästerna.

Ozon är inte dödligt för större djur, som t.ex möss och råttor. De får skador på lungvävnad om de stannar kvar i gasen, men flyr sannolikt när de känner obehag. Ozon, som har tre syreatomer istället för två, är heller inte bra för våra husdjur eller för oss människor, det skadar även vår lungvävnad. Man ska alltid vänta några timmar efter en behandling innan man går in i rummet och därefter vädra ut ordentligt.

Ring OzonStockholm om du vill veta mera!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Bostad, Djur

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk