articlebanner

Få bort kattkiss lukt

Sanera efter katten - använd ozon för att ta bort lukten av kattkiss.

Lukt från kattkiss har en tendens att leta sig in överallt och sätta sig trädetaljer, textilier och tapeter. Dessutom är det ofta svårt att avgöra varifrån lukten egentligen kommer. Husdjur må vara trevliga, men om man inte sköter hygien och städar upp efter dem kan det bli riktigt besvärligt. Särskilt om katten, hunden eller hamstern sprungit runt och kissat lite varstans. Kattkiss är som regel värst. Du kan gnugga dig dig fördärvad med svampar och skurtrasor utan att bli med lukten.

Varför luktar kattkiss?
Katturin består av flera beståndsdelar. Den del som skapar lukt är ”urea”. Den avger en karaktäristisk urindoft. Och när bakterier bildas och bryter ner urea så skapas även ammoniak, med en ännu skarpare doft. 
Ammoniak kan även bleka färger, vilket gör att man ska försöka få bort urinen innan ammoniak bildas. (Den ”färgning” man ser av katturin beror inte på att urinen har färgat materialet utan på att ammoniaken fräter och bleker det.)
 
Ta bort lukt av kattkiss
Luftpartiklarna från katturinen färdas runt i rummet och sätter sig i möbler, väggar och ventilation. Det kan göra det svårt att hitta källan till lukten. Det finns en metod där du kan använda en UV-lampa för att se var en organisk förorening finns. Om du hyr av oss kan du få en sådan lampa med på köpet. Om urinen är blöt och synlig ska den torkas bort innan ozonsanering utförs för att undvika skador. Om kisset även har hamnat i textilier ska du tvätta dessa i 60 grader.
När du sanerar gör du en koncentrerad behandling i rummet där skadan har skett och senare en till behandling med öppna dörrar för att även komma åt lukt som spritt sig. Ozonet kommer att ta bort lukten och döda de bakterier som uppstått. 

För mer information om hur du tar tar bort lukten av kattkiss med ozongenerator. Ring OzonStockholm på: 

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!