articlebanner

Ta bort dålig lukt i bil med ozon

Få bort röklukt i bil och andra lukter effektivt med ozonbehandling

Ta bort dålig och unken lukt i bilen
Oavsett om du är fordonsfrälst eller mer måttligt intresserad och mest använder bilen för att ta dig till och från jobbet är det trevligt om bilen luktar okej. Nu är det dessvärre ganska vanligt att bilar som har några år på nacken luktar en del. Barnen kan ha spillt mjölk, läsk eller något annat i baksätet. Kanske har du glömt lunchlådan i handskfacket en varmsommardag? Eller så rökte den tidigare ägaren som en borstbindare. Eftersom en bilkupé är ett litet och begränsat utrymme bli dålig lukt i regel väldigt koncentrerad och intensiv. Dessutom sätter sig luktpartiklar och mögelsporer sig i regel på allt som finns i bilen. Om du glömt en påse pommes frittes under framsätet som sedan legat och gosat till sig kommer lukten att sprida sig och fastna överallt i bilen. Inte minst i klädsel, panel och mattor. Har lukten väl kommit in i bilen luktar det med andra ord rejält och det är ofta knepigt att bli av med dålig lukt med mindre än att byta ut all klädsel och större delen av den övriga inredningen.

Ozonbehandling bil
Oavsett vad som orsakat den dåliga lukten så finns goda möjligheter att bli av med eländet. Hos oss kan du köpa och hyra ozongeneratorer - ett effektivt sätt att sanera bilen och bli av med rök, dålig lukt, mögel och andra odörer. Just eftersom en bilkupé utgör ett så begränsat utrymme är chanserna goda att en ozonbehandling hjälper dig att av med den dåliga lukten relativt snabbt. Allt du behöver göra är att placera ozonaggregat i bilen och ställa in timern. När behandlingen pågår blåser ozongeneratorn ut ozon. Ozonet oxiderar och spjälkar sedan upp de organiska partiklar som orsakat den dåliga lukten. Samma sak gäller de mögelsporer och bakterier som ofta uppstår i trånga utrymmen och skrymslen. Resultatet är en luktfri bil med dödade bakterier och virus. 

Tips för att få bilen luktfri med ozonbehandling
1)
Kör ozonsaneringen när det är varmt och torrt.
2) Kör en extra kortare runda där du slår på fläkten på invändes cirkulation så ozonet kan komma in i ventilationssystemet.
3) Ställ inte ozongeneratorn på golvet. Ozonet sprids inte bra då.
4) Kör kort tid. En halvtimme räcker utmärkt. Men vänta ändå två timmar innan du vädrar bilen.
5) Doften kan ha satt sig i stoppningen. Piska och damssug kuddarna så bra det går. Ozonet kommer inte kunna tränga helt in i kuddarna så dofter kan komma ut när man sitter på kuddarna i framtiden även om dessa är mindre än före saneringe. Så behov kan finnas att göra upprepade saneringar.

För mera information om hur du tar tar bort lukter i bil med ozongenerator. Ring ozonstockholm på:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m²
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. För tillfället byggs det om vid våran huvudentré så du kommer komma till bakvägen som ligger bland hyreslägenheter men det går parkera vid dörren. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34