articlebanner

Ta bort dålig lukt i bil med ozon

Få bort röklukt i bil och andra lukter effektivt med ozonbehandling

Oavsett om du är fordonsfrälst, eller mer måttligt intresserad och mest använder bilen för att ta dig till och från jobbet, är det trevligt om bilen luktar okej. Nu är det dessvärre ganska vanligt att bilar som har några år på nacken luktar en del. Barnen kan ha spillt mjölk, läsk eller något annat i baksätet. Kanske har du glömt lunchlådan i handskfacket en varm sommardag? Eller så rökte den tidigare ägaren som en borstbindare. Eftersom en bilkupé är ett litet och begränsat utrymme blir den dåliga lukten i regel väldigt koncentrerad och intensiv. Dessutom sätter sig luktpartiklar och mögelsporer på allt som finns i bilen. Om du glömt en påse pommes frites under framsätet, som sen legat och gosat till sig kommer lukten att sprida sig och fastna överallt i bilen. Inte minst i klädselpanel och mattor. Har lukten väl kommit in i bilen luktar det med andra ord rejält, och det är ofta knepigt att bli av med den, med mindre än att du byter all klädsel och större delen av övrig inredning.
 
Ozonbehandling bil
Oavsett vad som orsakat den dåliga lukten så finns goda möjligheter att bli av med eländet. Hos oss kan du köpa eller hyra ozongeneratorer. De har ett effektivt sätt att sanera bilen så´du blir av med rök, dålig lukt, mögel och andra odörer. Just för att en bilkupé utgör ett begränsat utrymme är chanserna goda att en ozonbehandling hjälper dig relativt snabbt. Allt du behöver göra är att placera ozonaggregat i bilen och ställa in timern. När behandlingen pågår blåser ozongeneratorn ut ozon. Ozonet oxiderar och spjälkar sen upp de organiska partiklar som orsakat den dåliga lukten. Samma sak gäller mögelsporer och bakterier som ofta uppstår i trånga utrymmen och skrymslen. Resultatet är en luktfri bil där bakterier och virus utplånats. 
 
Tips för att få bilen luktfri med ozonbehandling
1) Kör ozonsaneringen när det är varmt och torrt. (Men inte FÖR varmt. Optimal temperatur är runt 20 grader.)
2) Kör aggregatet en extra kort runda där du sätter bilfläkten på invändig cirkulation, så ozonet kan komma in i ventilationssystemet.
3) Ställ inte ozongeneratorn på golvet. Ozonet sprids inte bra då.
4) Kör aggregatet kort tid. En halvtimme räcker utmärkt. Men vänta ändå två timmar innan du vädrar bilen.
5) Lukter kan ha satt sig i stoppningen. Piska och dammsug kuddarna så bra det går. Ozonet kommer inte kunna tränga helt in i kuddarna så lukt kan tränga fram när man sitter på kuddarna i framtiden, även om den blir mindre än före saneringen. Det kan därför bli nödvändigt att göra upprepade saneringar.
 
För mer information om hur du tar tar bort lukter i din bil med ozongenerator, ring OzonStockholm på:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34