articlebanner

Ta bort dålig lukt i bil

Ta bort röklukt och andra lukter i bil effektivt med ozonbehandling

Oavsett om du är fordonsfrälst, eller mer måttligt intresserad och mest använder bilen för att ta dig till och från jobbet, är det trevligt om bilen luktar okej. Nu är det dessvärre ganska vanligt att äldre bilar luktar en del. Barnen kan ha spillt mjölk, läsk eller något annat i baksätet. Kanske har du glömt lunchlådan i handskfacket en varm sommardag? Eller så rökte den tidigare ägaren som en borstbindare. Eftersom en bilkupé är ett litet och begränsat utrymme blir den dåliga lukten som regel väldigt koncentrerad och intensiv. Dessutom sätter sig luktpartiklar och mögelsporer på allt som finns i bilen. Inte minst i klädsel, panel och mattor. Har lukten väl kommit in i bilen luktar det med andra ord rejält, och det är ofta knepigt att bli av med den, med mindre än att du byter all klädsel och större delen av övrig inredning.
 
Ozonbehandling bil
Oavsett vad som orsakat den dåliga lukten så finns goda möjligheter att bli av med den. Hos oss kan du köpa eller hyra ozongeneratorer. De har ett effektivt sätt att sanera bilen så du blir av med rök, dålig lukt, mögel och andra odörer. Just för att en bilkupé utgör ett begränsat utrymme är chanserna goda att en ozonbehandling hjälper dig relativt snabbt. Allt du behöver göra är att placera ozongeneratorn i bilen och ställa in timern. När behandlingen pågår blåser ozongeneratorn ut ozon. Ozonet oxiderar och spjälkar sen upp de partiklar som orsakat den dåliga lukten. Samma sak gäller mögelsporer och bakterier som ofta uppstår i trånga utrymmen och skrymslen. Resultatet är en luktfri bil där bakterier och virus utplånats. 
 
Tips för att få bilen luktfri med ozonbehandling
1) Gör rent i bilen innan du gör en ozonsanering. Lukter kan ha satt sig i stoppningen. Piska och dammsug sätena så gott det går. 

2) Gör ozonsaneringen när det är rumsvarmt och torrt. Ozonet funkar inte bra i kyla och vädras ut sämre. Gör heller ingen sanering när det är FÖR varmt, varning för sol som ökar temperaturen rejält inne i bilen. Optimal temperatur inuti bilen är runt 20 grader.

3) Ställ inte ozongeneratorn på golvet, hellre på instrumentbrädan. Ozonet sprids bättre då.

4) Kör generatorn en extra kort runda där du sätter bilfläkten på invändig cirkulation, så ozonet kan komma in i ventilationssystemet.

5) Kör kort tid, anpassad till ozonstyrkan. Men vänta ändå en timme innan du vädrar bilen. (Ozonet fortsätter att verka under tiden.)

Ozonet kommer inte att kunna tränga helt in i sätena, så lukt kan komma fram igen senare, även om den blir mindre än före saneringen. Det kan därför bli nödvändigt att göra underhållssaneringar.
 
För mer information om hur du tar tar bort lukter i din bil med en ozongenerator, ring OzonStockholm på:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring, Fordon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk