articlebanner

Växelriktare / inverter och ozongeneratorer

Kan man använda växelriktare / inverter till våra ozongeneratorer?

Har du husvagn, husbil eller bor i en stuga utan fast elförsörjning – i den här artikeln får du veta hur du använder våra ozongeneratorer med en växelriktare, en s.k. inverter.

En växelriktare eller inverter är en enhet som kan omvandla likströmmen i ett batteri till växelström. Det vanliga är att man har en växelriktare som kan göra om 12 Volt eller 24 Volt till 220–230 Volt. Man kan absolut använda en av våra ozongeneratorer i kombination med en växelriktare, men det finns några saker du bör känna till.

Det är viktigt att veta att din växelriktare / inverter producerar rena sinusvågor. Det är nämligen nödvändigt. Om den gör modifierade sinusvågor, även kallade fyrkantsvågor, så finns inte tillräcklig stabilitet för att driva en ozongenerator på ett säkert sätt.

En annan sak som är viktig är att du tar reda på effekten som din växelriktare / inverter har. Man brukar tala om kontinuerlig effekt och toppeffekt. Vissa fabrikat ”fuskar” lite och använder beskrivningen av enhetens toppeffekt i namnet på produkten. Det kan alltså visa sig att enhetens kontinuerliga effekt är mycket lägre än toppeffekten som benämns i namnet. Men du behöver ha koll på både toppeffekt och kontinuerlig effekt. Våra ozongeneratorer använder ca 100W mer vid start, och därför ska växelriktaren ha minst dubbel toppeffekt än de 65–110W som de drar vid kontinuerlig drift.

Låter det krångligt?
Egentligen inte svårare än att TV-apparater och datorer också använder mer vid start, för att efterhand sjunka i behovet av effekt, när uppstarten är avklarad. Kontinuerlig drift lägger sig stabilt på en lägre nivå. Sen måste du förstås ha koll på effekten på alla andra enheter du driver med hjälp av batteri och växelriktare samtidigt med ozongeneratorn. T.ex. kylskåpet, så ingen överbelastning sker vid ozonbehandlingen.

Vi är glada att kunna ge positiva nyheter till dig som vill rena luften i husvagnen, husbilen, båten eller stugan utan tillgång till det vanliga elnätet! Du ska bara ha koll på din växelriktare / inverter så den passar våra generatorer. 

Har du frågor kring detta eller annat som rör ozon eller ozonbehandlingar, ring oss på OzonStockholm:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk