articlebanner

Hur ozon reagerar vid olika temperaturer

Är det någon skillnad på ozonets förmåga att binda lukter vid låg eller hög temperatur?

Vi har länge hyrt ut och sålt ozongeneratorer och har under åren samlat mycket lärdom, bl.a. via responsen från våra kunder. Vetenskaplig forskning är en annan källa till kunskap som vi ofta använder oss av. Just i det här ämnet finns inte många rapporter men vi vill ändå dela våra erfarenheter, och berättar här lite mer om hur ozon reagerar vid olika temperaturer.

Optimal temperatur för ozonbehandling
Den optimala temperaturen för att göra en ozonbehandling är ca 20 grader, normal rumstemperatur. När det är kallare går processen långsammare, vid 0 grader eller minusgrader sker en sämre reaktion med de molekyler man vill bli av med. Det är därför bra att se till att utrymmet du vill behandla är uppvärmt, om du behandlar i vinterperioden. Men elementet eller värmefläkten ska inte stå riktad direkt mot ozongeneratorn, då kan temperaturen bli för hög.

Ozonbehandling på vintern
När du ozonbehandlar en bil på vintern är det bra om den står i ett uppvärmt garage. Om du behandlar bilen utomhus och det är minusgrader ute får du dålig effekt av din behandling. 
En annan sak som sker under vinterperioden är att det blir svårare att vädra ut efterlukten av ozonbehandlingen. Den lukten är inte farlig, ozonet omvandlas till vanligt syre igen, men den kan av en del uppfattas som besvärande. 

Det är generellt bra att göra korta behandlingar som sedan upprepas, för att slippa få mycket efterlukt. En annan anledning att upprepa behandlingar är att inlagrade luktmolekyler tränger ut efter ett tag, från t.ex. trämaterial och möbler. 

Ozonbehandling på sommaren
Kan det bli för varmt för att en ozonbehandling ska fungera bra?
Det är svårt att finna tydlig forskning om det här, men ozonproduktionen skulle kunna påverkas, det skulle kunna leda till snabbare reaktioner med metaller och gummi och en högre risk för brand, så vi vill avråda från att göra behandlingar i utrymmen som är över 25 grader. Olika restprodukter som bildas vid behandlingen (som man vädrar ut) skulle också kunna förändras av temperaturen, så håll er till den gyllene medelvägen: vanlig rumstemperatur, ca 20 grader.  

Tänk på att det kan bli uppåt 80 grader i en bil som står i solen under sommaren. Ställ den i skuggan när du behandlar på sommaren, och genomför behandlingen antingen tidig morgon eller sen kväll, när utomhustemperaturen är lägre.

Ring OzonStockholm om du vill veta mer:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon, Regler

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk