articlebanner

Ozonsanering mot allergener?

Kan man använda ozon till att minska allergiska reaktioner?

De flesta allergiska reaktioner beror på att immunförsvaret aktiveras och en inflammatorisk reaktion uppstår. En överkänslighet däremot, skapar ingen inflammatorisk reaktion men kroppen reagerar på t.ex dofter, kemikalier, viss mat eller problem med innemiljön i en byggnad.

Det vi på OzonStockholm kan lova är att innemiljön blir bättre med ozonsaneringar. Luktmolekyler binder sig med ozonet och det finns många studier som visar att bakterier, många virus och parasiter oskadliggörs av ozon. Mögel och mögelsporer likaså. Alla de nämnda kan vara orsak till allergi eller överkänslighet.

Men det säger sig själv, är man allergisk mot pollen måste pollenet städas bort. Är man allergisk mot hund eller katt måste själva håren bort – det kan inte en ozongenerator ordna. Vi kan alltså inte lova en snabb och heltäckande lösning för allergiska reaktioner av t.ex. mögel. Mögelsporerna kan även befinna sig på ställen där ozonet inte kommer åt. Du kanske t.o.m. måste göra dig av med vissa möbler.

Vi som arbetar med att sälja/hyra ut ozongeneratorer väntar på den rapport och lagstiftning som EU:s miljöavdelning håller på att ta fram gällande ozon och dess användning. Tills den är klar får vi nöja oss med de vetenskapliga studier som föreligger. De pekar alla i den riktning vi presenterat här: Ozon minskar förekomsten av oönskade bakterier, virus, parasiter, mögel och mögelsporer avsevärt. 

Här nedan finns länkar till några vetenskapliga rapporter:
Ozon som antibakteriellt medel
Ozon till att döda virus
Ozon till att döda parasiter
Ozon till att döda mögel och mögelsporer

Vi lever i ett samhälle med många som reagerar på olika saker, och det finns många varianter av överkänslighet och allergi. På Astma och Allergiförbundets hemsida kan du ta del av många råd för vad du själv kan göra för att underlätta vardagen med olika typer av allergiska reaktioner.

Eftersom ozon inte är bra för vår lungvävnad ska du som sanerar med ozon vara extra noga med vädring en längre tid än normalt, innan en astmatiker eller KOL-patient får vistas i det rum eller den bostad du sanerat.

Och kom ihåg att själva orsaken till problemet måste åtgärdas. Fukt, dålig ventilation och låg temperatur skapar grogrund för tillväxt av många typer av skadliga ämnen i ditt hus eller din lägenhet.

Ring oss på OzonStockholm om du undrar hur du ska gå till väga vid en sanering:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk