articlebanner

Ozonbehandling

När skall du göra en ozonbehandling?

Vad kan du sanera och vad bör du tänka på? En ozonbehandling kan vara räddningen när du inte kan få bort lukter som fastnat: lukt från t.ex. mögel, rökiga rum, impregneringsämnen, djur eller svårdefinierad stuglukt. 
Du har kanske städat noga och vädrat, men inget hjälper? Då är det dags att testa en ozonbehandling! Men tänk på att det ska göras säkert, så du inte får några obehagliga överraskningar.

Hur fungerar ozon?
En ozonbehandling görs genom att man släpper ut ozonmolekyler i luften från en ozongenerator. Ozonmolekyler är aktivt syre. Aktivt syre vill ”binda sig” med andra molekyler och i den processen så neutraliserar ozonet luktmolekyler När processen är klar blir det aktiva syret vanligt syre igen, vilket gör att metoden är mycket miljövänlig i jämförelse med rengöringskemikalier. Betänk att man renar dricksvatten med ozon.
 
Hur gör man?
Sanera ett rum i taget. Sanera inte för länge. Det är bättre att upprepa saneringen flera gånger med vädring mellan gångerna. Om det är ditt hem kan du sanera när du är på jobbet. Var beredd på att lägga lite extra tid på att flytta runt ozongeneratorn och även flytta bort växter i huset. Men processen är enkel och smidig, i jämförelse med alternativen. Under ozonbehandlingen ska människor, djur och växter inte befinna sig i utrymmet – för att ozongasen är hälsovådlig och kan skada lungorna. Lämna platsen under tiden maskinen är igång. När behandlingen är klar ska du vänta två timmar innan du går in i lokalen, därefter vädra ut ordentligt och helst dammsuga golvet.
 
Vad ska man tänka på?
Ozon kan vidare oxidera (skapa rost) och torka ut vissa känsliga material (lista finns på vår hemsida). Så vid längre behandlingar ska du ta ut objekt som består av dessa material från rummet som behandlas, för säkerhets skull. En ozonbehandling är effektiv och säker, om det görs rätt och med rätt maskiner. Men om man gör fel kan det uppstå skador. Man får ibland göra om proceduren, om lukten är kvar!
 
Varför du ska kontakta OzonStockholm
Vi är Sveriges ozonexperter. Vi har hjälpt tusentals kunder med att göra framgångsrika saneringar. Vi säljer säkra ozonaggregat med hög kvalitet. Ingen vill ha en maskin som går sönder eller elektronik som är farlig. Och vi säljer med ”full support”. Vi svarar på alla dina frågor om hur du ska sanera säkert. Och inte endast vid ditt köp utan även efteråt – det är bara att ringa och fråga direkt i telefon eller mejla: www.ozonstockholm.se
 
Varje ozonbehandling är unik, beroende på vad som ska saneras, t.ex. storleken på rummet, vilka material som finns i utrymmena osv.
 
Vi vill försäkra oss om att din sanering blir så säker och effektiv som möjligt. 
 
Kontakta OzonStockholm idag:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!