articlebanner

Ozonbehandling

När ska du göra en ozonbehandling?

Vad kan du sanera och vad bör du tänka på? En ozonbehandling kan vara räddningen när du inte kan få bort lukter som fastnat, t.ex. lukt från mögel, rök, impregneringsämnen, djur eller svårdefinierad stuglukt. 
Du har kanske städat noga och vädrat, men inget hjälper? Då är det dags att testa en ozonbehandling! Men tänk på att det ska göras säkert, så får du inga obehagliga överraskningar.

Hur fungerar ozon?
En ozonbehandling görs av en ozongenerator som via en fläkt blåser ut ozonmolekyler i luften. Ozonmolekyler är aktivt syre. Aktivt syre är reaktivt och vill ”binda sig” med andra molekyler och i den processen neutraliserar ozonet luktmolekyler. När processen är klar blir det aktiva syret vanligt syre igen, vilket gör att metoden är mycket miljövänlig i jämförelse med rengöringskemikalier. Betänk att man renar dricksvatten med ozon.
 
Hur gör man?
Vid en grundlig behandling tar man ett rum i taget, men behandla inte för länge. Det är bättre att upprepa behandlingen flera gånger med vädring mellan gångerna. Om det är ditt hem kan du t.ex. behandla när du är på jobbet. Var beredd på att lägga lite extra tid på att flytta runt ozongeneratorn och även flytta bort växter i huset. Men processen är enkel och smidig, i jämförelse med alternativen.
Under ozonbehandlingen ska människor, djur och växter inte befinna sig i utrymmet – ozongasen kan skada lungvävnaden och växter kan krokna och dö. Lämna platsen under tiden maskinen är igång. När behandlingen är klar ska du vänta två timmar innan du går in i lokalen, därefter vädra ut ordentligt och gärna dammsuga golvet. Det går utmärkt att använda luftrenare med HEPA- och kolfilter efter behandlingen, den tar tillsammans med vädringen hand om ev. flyktiga biprodukter som kan uppstå.
 
Vad ska man tänka på?
Ozon kan oxidera (skapa rost) och torka ut vissa känsliga material (lista finns på vår hemsida). Så vid längre behandlingar ska du ta ut objekt som består av dessa material från rummet som behandlas, för säkerhets skull. Ska man upprepa behandlingen ofta i rum med elektronik kan man täcka den med t.ex. en presenning.
En ozonbehandling är effektiv och säker, om det görs rätt med säkra maskiner. Men om man gör fel kan det uppstå skador. Man får ibland göra om proceduren, om lukten är kvar. Det beror oftast på att luktmolekyler satt sig i porösa material, som trälister och möbler. De luktmolekylerna vandrar ut efter ett tag, och då gör man om behandlingen, men en kortare omgång över ett större område.
 
Varför du ska kontakta OzonStockholm
Vi är Sveriges ozonexperter och har hjälpt tusentals kunder att själva göra framgångsrika saneringar. Vi säljer säkra ozonaggregat med hög kvalitet – ingen vill ha en maskin som går sönder eller elektronik som är farlig. Och vi säljer med ”full support”. Vi svarar på alla dina frågor om hur du ska göra säkra behandlingar. Och inte endast vid köpet utan även efteråt – det är bara att ringa och fråga direkt i telefon eller mejla.
 
Varje ozonbehandling är unik, beroende på vad som ska saneras och t.ex. storleken på rummet, vilka material som finns i utrymmena osv.
 
Vi vill försäkra oss om att din sanering blir så säker och effektiv som möjligt. 
 
Kontakta OzonStockholm idag!

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
Sale
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon, Regler

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1295 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk