OzonStockholms ozongenerator / ozonaggregat för borttagning av dålig lukt och mögel.

Köp en ozongenerator med högsta kvalitet och support!

OzonStockholms ozongenerator / ozonaggregat för borttagning av dålig lukt och mögel.
3 års garanti
1-3 dagars leverans
Certifierad elsäkerhet
Support av ozonexperter
30 dagar ångerätt
Inga fuskaggregat
Köpskydd
Sedan 2015

 

Alltid höga betyg av våra användare

 

 

Sveriges ozonspecialister – säkra ozongeneratorer – effektiv service!

OzonStockholm var bland de första att ta fram egna ozongeneratorer avsedda för privatmarknaden i Sverige.  Vi hade tröttnat på märken som hela tiden gick sönder och var farliga. Alla våra licensieringar är korrekt utförda, med hållbara material och högsta elsäkerhet.

Vi lägger inte pengar på reklam och låtsastester som kunderna måste betala för. Vi  lägger ut artiklar, säljer bra ozongeneratorer och ger förstklassig kundservice – det räcker. Du kan läsa mer om vad som skiljer oss från andra ozonföretag här.

Ozongeneratorer användes tidigare bara av utbildat branschfolk och ozon ska behandlas med respekt. Vi har kunskap och hjälper dig göra säkra och effektiva behandlingar.
Ring oss – vi kan ozon!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
Se fullständig specifikation

Proffsmodell med fler inställningsmöjligheter

OS4-10000

10.000mg/h
2495 kr

Vår mest avancerade ozongenerator. 
 
Digital styrpanel för avancerade möjligheter:
- Digital timer som kan kontrollera fläktstyrkan och ozonstyrkan. 
- Timer som tillåter ozonbehandlingar längre än 2 timmar, utan extern timer.
- Intervallfunktion som sanerar ett utrymme dagligen.
 
En maskin för dig som vill ha mera inställningsmöjligheter.

checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
machine_image
Klicka för tekniska data
KÖP

Ozongenerator för bostäder av alla storlekar

OS2-10000

10.000mg/h
1995 kr

Vår standardmodell. Enkel att hantera, dra bara upp "äggklocka-timern" Det går även att köra maskinen kontinuerligt vid behov och koppla ihop den med extern timer.
Ozongeneratorn ger tillräcklig hög ozonkoncentration så den kan sanera alla typer av boenden som finns. Även svårare saneringar som rökskador och när du vill döda mögelsporer.
OS2-1000 är vår populäraste ozongenerator på grund av dess mångsidighet. Den är prisvärd, passar alla saneringar och är samtidigt enkel att använda. 

checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
machine_image
Klicka för tekniska data
KÖP

Ozongenerator för mindre boenden och fordon

OS-5000

5 000mg/h
1395 kr

Instegsmodellen OS-5000mgh är en enkel maskin att hantera. Du vrider bara upp den som en äggklocka och den ger ozon den önskade tiden. Den är även lättare och mindre än våra andra ozongeneratorer samt har vårt lägsta pris.
Storleken är optimerad för mindre boenden och fordon. För större boenden rekommenderar vi våra andra modeller.

checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
machine_image
Klicka för tekniska data
KÖP

Vanliga frågor och svar om ozongeneratorer (F.A.Q.)

Själva apparaten kan vara farlig om den inte är ordentligt elcertifierad. Den är en högspänningsapparat som ska stå påslagen obevakad under en timme eller två, och finns minsta fel i apparaten kan det uppstå fara. För att ozonproduktionen ska fungera bra krävs även att materialen inne i apparaten tål själva ozonet. Vi har sett flera exempel på billiga, direktimporterade ozongeneratorer, med förfalskade certifieringar. Så vi varnar för ozongeneratorer till låga priser, från firmor som säljer alla möjliga typer av apparater. De kan inget om ozon och kan inte ge råd till dig som kund. Vi människor ska inte andas in ozon, så vägledning är viktig.
Med våra ozongeneratorer genomför man s.k.chockbehandlingar; korta behandlingar med hög ozonhalt. Ozonet neutraliserar luktmolekyler och dödar mögelsporer, bakterier och en del virus. Rent konkret innebär detta att den minsta modellen producerar 5 000 mg/h, mellanmodellen 10 000 mg/h och den dyraste modellen kan ställas in i fem olika lägen mellan 2 000–10 000 mg ozon per timme. Vissa problem, som röklukt, mögelsporer, inbiten stuglukt mm. kräver högre halt av ozon samt längre och upprepade behandlingar. Andra kan klaras av på kort tid och med lägre halt, även för att det kanske är små utrymmen som behandlas. Hur planlösningen ser ut spelar också en stor roll. Ring oss för rådgivning.
Man städar först normalt och ställer sedan upp ozongeneratorn högt i det utrymme som ska behandlas (ozon är en tung gas). Man startar maskinen med inställd timer och avlägsnar sig. Djur och växter mår heller inte bra av ozon och ska inte vara i närheten. Ozonet renar även textilier om de hängs upp luftigt. Efter behandlingstiden ska man vänta minst 2 timmar innan man går in och vädrar med korsdrag. Vädringen är viktig för att återställa normal syrehalt i rummet samt för att vädra ut ev. biprodukter. Efter en grundlig sanering är det en fördel om man även dammsuger efteråt. Vid luktproblem som funnits lång tid har luktmolekyler lagrats in i poröst material. Då behöver man repetera behandlingen när molekyler trängt fram ur materialet. Det är bättre att göra kortare behandlingar som upprepas än att göra långa behandlingar. Sanera inte mer än nödvändigt. Vår support är öppen må-fre kl. 9-17 för vägledning och hjälp: 08-400 127 34
Om du haft otur och fått rök- eller vattenskador, mögel, kisslukt eller matos i något utrymme, kan du få bukt med problemen med en ozongenerator. Den tar effektivt bort dålig lukt samt dödar mögelsporer, bakterier och en del virus från luft och ytlager. En ozongeneratorer är perfekt för dig som äger sommarstuga, husvagn, villa med krypgrund eller båt med unken lukt, som uppstår vissa delar av året. Även företag som arbetar med fastigheter, städning av hus samt bilfirmor har stor nytta av en ozongenerator.
Det beror på både VAD man vill åtgärda, HUR planlösning och möblering ser ut och VILKEN koncentration av ozon man använder. Vi räknar även med tre typer av behandlingar: Lättsanering, grundlig sanering och underhållssanering. Generellt förespråkar vi korta behandlingar som upprepas istället för långa, från 15  min till 1 timme. Men vid inbitna problem, som ett hem där en rökare bott i 30 år, där man tagit bort alla möbler och annan inredning, kan man köra upp till 4 timmar och upprepa behandlingarna flera gånger, med vädring emellan. I vår manual ger vi tydliga exempel och på vår hemsida kan du läsa många artiklar om hur du ska göra. Vid minsta tveksamhet kontaktar du OzonStockholm för vägledning om just ditt problem, utifrån din planlösning och boendetyp. Kom ihåg att väntetiden efter en behandling är viktig och att vädringen efteråt också är en del av behandlingen. För ett säkert och effektivt resultat.
Det finns en viktig skillnad mellan en luftrenare och en ozongenerator: 
En luftrenare kan stå och köra kontinuerligt och du kan vistas i rummet medan den är på. En ozongenerator gör man korta behandlingar med, s.k. chockbehandlingar, och människor, djur och växter mår inte bra av ozon och ska därför inte vara där vid behandlingen.  Det finns även fler skillnader:
En luftrenare filtrerar luften. Fläkten får luften att strömma genom filtren, som sedan byts ut med jämna mellanrum när de blivit förbrukade. Det fastnar små partiklar i HEPA-filter och kolfilter suger åt sig ämnen i luften, men det bryter inte ner luktmolekyler.  
Ozongeneratorn har också en fläkt som gör att det nybildade ozonet strömmar ut i rummet du behandlar. Ozonet arbetar på molekylär nivå och skapar därför molekylära förändringar där luktämnen bryts ner. Gasen dräper även mögelsporer, bakterier och en del virus. Du behöver inte byta filter, men efter ca 4 000 timmars användning behöver man byta ozonplatta.
En luftrenare med HEPA- och kolfilter går bra att kombinera med en ozongenerator. Luftrenaren hjälper till att ta hand om kvarvarande ozon och de flyktiga gaser som kan uppstå under nedbrytningen av vissa luktproblem
Efter lång tids erfarenhet av dåliga ozongeneratorer, som vi tidigare köpte till vår uthyrningsverksamhet, tog vi fram egna prisvärda aggregat där vi gått igenom elektronik/komponenter så de blivit hållbara och säkra för konsumenten. Dessutom ger våra experter full support både före och efter köpet, så att du som kund ska kunna känna dig helt trygg. Många försäljare av billiga ozongeneratorer kan ingenting om ozon och lämnar kunden helt utan stöd vid sina behandlingar. Det finns även långt dyrare ozongeneratorer som säljs av företag som spenderar mycket pengar på annonser och annan mystisk marknadsföring. Bäst-i-test-annonser t.ex. som inte jämför generatorerna med några andra än deras egna märken – betald reklamplats, helt enkelt! Reklamombudsmannen har fällt dem flera gånger för vilseledande reklam. Vi fejkar ingenting, vi kostar inte på annonser som kunderna sen får betala för. Vi säljer bra, prisvärda ozongeneratorer med 3 års garanti och hjälper kunden genom processen.
Ozonet produceras inne i maskinen med hjälp av en elektrisk ledare som skapar koronafält och en keramisk ozonplatta som säkerställer jämn och stabil ozonproduktion. En fläkt blåser ut ozonet i rummet och eftersom ozon har tre syreatomer och inte två, blir det extra reaktivt. Det förbinder sig med och neutraliserar organiska luktmolekyler och oskadliggör mögelsporer, bakterier och en del virus. Du får renare luft, men efter vädring kan det ändå lukta lite kloraktigt i någon dag. Generellt föreslår vi kortare behandlingar som upprepas efter en tid, för att få mindre efterlukt.

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk