articlebanner

Är ozongenerator farligt?

Hur du hanterar ozongeneratorn korrekt.

Ozon är starkt oxiderande och kan slita på bland annat vissa typer av metaller, gummi och tunna tyger. Under tiden ozonet är aktivt är det även hälsovådligt för människor, djur och växter.  
När du nu blivit varnad om riskerna kan vi lugna dig med att under de åren OzoneStockholm har hyrt ut och sålt aggregat till tusentals kunder har vi inte fått någon kund som har fått några allvarligare skador av saneringen. 

Varför OzonStockholm?
När det gäller vår prodution av ozongeneratorer så är vårat fokus på säkerhet ur en annan synvinkel. En ozongenerator måste stå oövervakad i timmar och den alstrar stark ström för att skapa ozon. Detta kräver högsta möjliga elsäkerhet och kvalite på komponenterna i aggregatet. Vi har sett direktimporterade aggregat från kina med förfalskade CE certifikat som vi alldrig skulle själv våga ha i våra hus i alla fall. Men annars så går det inte bygga runt hur ozon funkar. Det finns inget vetenskaplig forskning som visar att s.k. oscilerande effekter om de skall ha samma sanerade verkan sliter på material mindre. Eller att genom att ha större plattor får man mindre biprodukter. (99% av biprodukterna får man när ozonet reagerar med materialet som finns i rummet som saneras.) 
Så det gäller sanera korrekt och inte mera än man behöver. Då kan du få ozonets fantastiska hjälp med att motverka ovälkommna lukter och undvika slitage på material.

Ozonets påverkan på material
Genom att sanera korrekt så kan du undvika att slita på material. Men tänk att hantera ozonsaneringen som du skulle hantera en annan grovrengöring med starka kemikaler. (Även om ozon bara är syre så det är mycket bättre för miljön.)
Sanera inte mera än du behöver. Ozonet kan rosta metaller och torka ut gummi. Men detta är efter VÄLDIGT lång exponering. Om du sanerar några timmar någon gång i månanden så kommer du inte ha problem med detta. Skador har dock uppstått när ozongeneratorer har förväxlats med luftrenare och fått stått på i stort sett dygnet runt än lägre tid.

Ozonets påverkan på människor
Ozonet är flyktigt och återgår till syre relativt fort. Vi rekommenderar att vänta minst två timmer efter din sanering är klar för att ozonnivåerna skall sjuka. Men även efter det se till att vädra ut ordetligt så det sista ozonet och ev. biprodukter vädras ut. Öppna helst flera fönster så det skapas korsdrag och vädra ut i minst 15 minuter. 
Ozon / aktivt syre luktar starkt och är obehagligt vara i så det finns ingen chans att man råkar vara i det av misstag. För en person som ändå skulle stanna i ozonet så kan ozonet irritera lungvävnaden. Den kan då läcka vätska och skapar lungödem. Särskilt farligt kan detta vara för personer med astma. Så ta dessa stickande tecken på allvar.

De aggregat vi säljer är gjorda för s.k. "chockbehandling" som är det säkraste sättet att använda ozon för att ta bort lukter. D.v.s. kortare behandling med hög ozonkoncentration.
Vi rekommenderar inte luftrenare som löpande sprider ut mindre mängder ozon i andningsluften. Eftersom detta kan skada lungorna i längden.
Notera att det även finns vissa lukter som inte går sanera med ozon som kan till och med lukta temporärt värre. Se mera information om det i denna artikel.

Om du sanerar korrekt så är ozon en väldigt bra metod att bli av med dåliga lukter och mögelsporer. För att du skall sanera korrekt så har vi support på våran maskiner vid köp och du kan även ringa efter köp om du har frågor eller är osäker:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m²
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. För tillfället byggs det om vid våran huvudentré så du kommer komma till bakvägen som ligger bland hyreslägenheter men det går parkera vid dörren. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!