articlebanner

Få bort mögellukt

Ozon dödar mögelsporer. Sanera och få bort mögellukt i hus, källare och i badrum.

Mögel och fuktskador är ett vanligt förekommande problem i villor och fritidshus. Har du problem med mögel, fukt eller har allmänt unken luft i ditt hem? Då är det hög tid att du gör någonting åt saken. Mögelsporer i inandningsluften är nämligen inte bara obehagligt, det är ofta rent hälsovådligt. Vissa sorters mögel är rentav cancerogena, alltså cancerframkallande. Alldeles oavsett är mögel inte något du vill ha där du, familjen, och eventuella husdjur vistas.

Hur uppkommer mögel?
Oftast är boven i dramat bristfällig ventilation i bostaden i en kombination med blöt och fuktig luftmiljö. Detta skapar mögelsvampar. Möglet växer till sig långsamt gärna i mindre utrymmen med växlande  temperatur skillnader. Sverige har fått stora temperaturskillnader på somrarna, nästan som söderut. Sedan har vi års växlingarna också att tampas med. En annan orsak kan vara att det kommit in vatten i isoleringen, eller rent av avsaknaden av isolering i äldre hus.

Få bort mögelsporer och mögellukter med ozongeneratorer
Mögelsporer, bakterier och andra partiklar som uppstår vid fuktskador eller på grund av dålig ventilation har en tendens att sprida sig. De sätter sig ordentligt i tapeter, trädetaljer och textilier. Särskilt dålig lukt från mögel är svår att ta bort, eftersom mögel och mögelsporer är levande organismer som inte bara luktar, de förökar sig också.
Ozon är en variant av helt vanligt syre som finns i luften. Aktivt syre om vi ska vara noga. Ozon är bra på att oxidera och bryta ner organiska material. Det innebär att saneringsaggregat med ozon som vi använder oss av är ett mycket effektivt vapen mot mögelorganismer plus annat som ger upphov till dålig lukt. Med hjälp av en ozonbehandling, kan du relativt snabbt komma till rätta med unken luft i källare, badrum, sommarstugor och andra utrymmen där risken för mögelansamlingar är särskilt stor. Ozonsanering ska utföras innan arbete med att ta hand om grundorsaken till möglet för säker arbetsmiljö. Sedan köras igen “efter” arbetet, för att döda kvarvarande mögelsporer i luften och för att ta bort lukten. I vissa fall är det inte möjligt att ta bort grundorsaken till möglets uppkomst, då man kanske inte ens hittar den, då får man sanera regelbundet för att ta bort de mögelsporer som uppkommer. De ytliga mögelsporerna dör då.

Förebygg att nytt mögel kommer igen efter dina behandlingar med ozon i alla husets rum:

Krypgrunden
Krypgrunden är som gjord för mögel. För information vad man skall tänka på att undvika mögel och andra dofter från krypgrunden se denna separata artikel.

Badrummet
God ventilation och låg luftfuktighet är svaret på att undvika en mögel invasion. Med små förändringar kan man undvika mögel vädra lite oftare och speciellt då man duschat i badrummet. Alltid vädra ut ångan ut genom fönstret. Inte öppna dörren till resten av huset, för då sprids fukten vidare med taket till andra rum. 

Köket
Köket kan även den vara en dålig luftmiljö i bostaden när man lagar mat. Öppna alltid fönstret vid matlagning om det inte finns en fläkt. Det gör att matoset åker ut direkt och att temperaturen jämnas ut. Hastiga skillnader i värme är en källa till mögeltillväxt.

Tvättstugan
Din tvättstuga är som byggd för att utgöra en grogrund för mögel. Häng tvätten utomhus om möjligt. Öppna alltid ett fönster vid tvättning så ny luft kommer in. Blöta golv skapar mögel även vid städning så sopa golven om möjligt. Och golven gillar inte alls fuktiga nytvättade mattor innan de torkat klart.

För mera information om hur du tar bort lukter från mögel med ozongenerator. Samt personlig information om hur du i detalj sanerar baserad på ditt boendes typ och storlek. Ring ozonstockholm på

 

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!