articlebanner

Ta bort mögellukt

Ozon dödar mögelsporer. Sanera och få bort mögellukt i hus, källare och badrum.

Mögel och fuktskador är ett vanligt förekommande problem i villor och fritidshus. Har du problem med mögel, fukt eller allmänt unken luft i ditt hem? Då är det hög tid att göra något åt saken. Mögelsporer i inandningsluften är nämligen inte bara obehagligt, det är ofta rent hälsovådligt. Vissa sorters mögel är rentav cancerogena, alltså cancerframkallande. Alldeles oavsett är mögel inte något du vill ha där du, familjen och eventuella husdjur vistas.
 
Hur uppkommer mögel?
Oftast är boven i dramat bristfällig ventilation i bostaden i kombination med blöt eller fuktig luftmiljö. Detta skapar mögelsvampar. Möglet växer långsamt, gärna i mindre utrymmen med växlande temperatur. Sverige har fått stora temperaturskillnader på somrarna, nästan som söderut. Vi har också årstidsväxlingarna att tampas med. En annan orsak kan vara att det kommit in vatten i isoleringen, eller rent av avsaknad av isolering, i äldre hus.
 
Ta bort mögelsporer och mögellukt med ozongeneratorer
Mögelsporer, bakterier och andra partiklar som uppstår vid fuktskador eller på grund av dålig ventilation, har en tendens att sprida sig. De sätter sig fast i tapeter, trädetaljer och textilier. Väldigt dålig lukt från mögel är svår att ta bort, eftersom mögel och mögelsporer är levande organismer som inte bara luktar, de förökar sig också.
Ozon är en variant av helt vanligt syre som finns i luften och kallas aktivt syre. Ozon oxiderar lätt och bryter även ner organiska material. Det innebär att saneringsaggregat med ozon är ett mycket effektivt vapen mot mögelorganismer, plus annat som ger upphov till dålig lukt. Med hjälp av en ozonbehandling kan du relativt snabbt komma till rätta med unken luft i källare, badrum, sommarstugor och andra utrymmen där risken för mögelansamlingar är särskilt stora. 
 
Ozonsanering ska utföras innan man åtgärdar grundorsaken till möglet, för säker arbetsmiljö. Sedan kör man aggregatet igen, efter åtgärderna, för att döda kvarvarande mögelsporer i luften och för att ta bort lukten. I vissa fall är det inte möjligt att ta bort grundorsaken till möglets uppkomst, då man kanske inte ens hittar den. Då får man sanera regelbundet istället, för att ta bort de mögelsporer som uppkommer efterhand. På så sätt dödar man de ytliga mögelsporerna.
 
Du kan förebygga att nytt mögel kommer tillbaka med ozonbehandling i alla husets rum:

Krypgrunden
Krypgrunden är som gjord för mögel. För information om vad man ska tänka på för att undvika mögel och andra lukter från krypgrunden se denna separata artikel.

Badrummet
God ventilation och låg luftfuktighet är lösningen för ett väl fungerande badrum, utan mögelinvasion. Med en liten förändring kan du förebygga mögel: vädra oftare och speciellt när du duschat i badrummet! Du ska alltid vädra ut ångan genom fönstret. Öppna inte dörren till resten av huset, för då sprids fukten vidare i taknivån till andra rum. 
 
Köket
Även köket kan få en dålig luftmiljö när man lagar mat. Öppna alltid fönstret vid matlagning, om det inte finns en fläkt. Det gör att matoset åker ut direkt och att temperaturen jämnas ut. Hastiga skillnader i temperatur är en källa till mögeltillväxt.
 
Tvättstugan
Din tvättstuga är som byggd för att utgöra en grogrund för mögel. Häng tvätten utomhus om möjligt. Öppna alltid ett fönster vid tvättning, så ny luft kommer in. Du kan också använda en luftavfuktare. Blöta golv skapar mögel även vid städning, så sopa eller torka med torr trasa, hellre än att våttorka. Och golven gillar inte alls fuktiga nytvättade mattor.
 
För mer information om hur du tar bort lukt från mögel med ozongenerator samt personligt anpassad information om hur du ska sanera – baserat på boendets typ och storlek. Ring OzonStockholm på:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Bästa ozongeneratorn
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Bostad, Mögel, Rengöring

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1295 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk