articlebanner

Lukt från fuktskada? Ozonsanering tar bort den!

Även efter åtgärdad fuktskada kan lukt finnas kvar. Gör som proffsen och åtgärda det med ozon.

Om du har åtgärdat en fuktskada och allt är torrt igen, men du har en lukt kvar som ingen vill bo i? Med ozonsanering blir du av med den.

Man kan få en fuktskada på många olika sätt. Det kan vara ett konstruktionsfel på huset eller något som gick snett vid själva bygget. Fuktskadat byggmaterial eller ett rör som sprungit läck. Ägaren kan ha missat underhåll eller tillsyn – eller i dessa klimatändringstider – en översvämning! 

Du har säkert gjort allt du kan. Fixat ventilation, dränering, bytt ut fuktskadat byggmaterial, ordnat läckande rör, pumpat ut vatten, torkat med byggfläkt, ja, allt är klart. Ändå är du inte nöjd – att bo och leva i huset känns inte bra. Det är säkert pga. lukten.

En fuktskada luktar
Den lukt som uppstår efter en fuktskada går inte att ignorera. Även om våra luktsinnen är olika känsliga, så kan de allra flesta känna att luften inte är okej. Man kan vänja sig vid lukten, men då kommer grannar eller vänner att påminna dig om att luften i huset eller lägenheten inte är behaglig att andas in. Så länge luften är kylig känns lukten mindre, men vid vanlig rumstemperatur ökar den.

Även om du tagit bort orsaken till fuktskadan så kan lådor, möbler, textilier, trädetaljer, golv och väggar ha ”impregnerats” under tiden skadan pågick. I värsta fall finns fukt kvar bland dina ägodelar, eller i hörn och avskilda delar – och mögelsvampar trivs som bekant med fukt och högre temperatur, som rumstemperatur. Om du inte ser upp kan mögelsporer börja växa. Det är inte bra.

Ozonsanering kan ta bort lukten från fuktskadan
Ozon har länge använts av proffsfirmor för att sanera luktproblem och döda mögelsporer och svamp. Det har de gjort, för att det fungerar. Ozon renar luft och ytlager, dödar mögelsvamp, sporer, bakterier och virus som sitter ytligt (djupare mögelskador måste du åtgärda på andra sätt).  

Vid en översvämning råder särskilda förhållanden, många får lagrade saker helt förstörda, men de grejer som kan behållas luktar efteråt. Även om de blivit torra. Här hjälper också ozonsanering, men du ska se till så ozonet kommer åt. Sakerna kan inte stå lagrade i högar, men se till att sprida ut dem i rummet du sanerar. 

Nu kan du även som privatperson lära dig hur man gör, och hos OzonStockholm får du all hjälp du behöver. Lite förhandsinformation: Ozon är en tung gas, så generatorn ska stå högt, för att ge bäst spridning. Du får hjälp att anpassa inställningen av generatorn så du skapar en hög halt av ozon under kort tid, sk. ”chockbehandling”. Det betyder att du sanerar några timmar, väntar två timmar och vädrar sen ut ordentligt. Människor, djur och växter ska inte var i huset/lägenheten medan sanering pågår.

Ring oss på OzonStockholm får du veta mer!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring, Mögel, Bostad

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk