articlebanner

Få bort källarlukt

Hur ozon kan hjälpa dig få bort källarlukt

Luktar din källare? Då har du vad som kallas källarlukt. Det kan vara flera saker som orsakar den här lukten, men nästan alla luktkällor som brukas innefattas i källarlukt kan åtgärdas genom ozonsanering.
 
Vad är källarlukt?
Källarlukt kan komma från olika källor. Oftast är det lukt från mögel, jordbakterier och fukt eller en blandning av dessa. Det är vanligt med fuktig luft i källare på grund av låg värme och dålig ventilation, vilket blir en grogrund för mögel och bakterier. Denna typiska källarlukt gör att allt i utrymmet får dålig lukt. Andra möjliga källor är blöt betong eller tryckimpregnering. Det kan med andra ord vara en kompott av flera olika källor som innefattas i vanlig så kallad källarlukt.
 
Har du källarlukt?
Det kan ibland vara svårt att upptäcka källarlukt om man har vant sig vid lukten. Ett tips för att ta reda på om du har källarlukt är att gå ner i källaren och lukta direkt sedan du kommit hem efter en längre tid utanför boendet. Eller att låta en vän eller granne lukta i källaren eller på dina kläder när du besöker dem.
 
Få bort källardoft
Det första du behöver kolla är:
Luftfuktigheten - är den för hög?
Finns det fuktskada?
Finns det mögel?

Dessa grundfaktorer som kan orsaka källarlukt behöver du åtgärda så bra det går. Genom att ozonsanera för att få bort doften kan du enklare hitta var lukten kommer ifrån, när källan till doften börjar avge doft igen.
Du kanske får in fukt i källaren och behöver åtgärda det? Eller har en vattenläcka? Eller luftfuktigheten kanske är för hög? Lösningarna på grundproblemet är olika. Behövs det täppas till? Behövs mögelskadat trä tas bort? Behövs en luftavfuktare eller bättre ventilation? Kanske behöver golvet byggas om?
 
Hur du kan ozonsanera källarlukt
Ofta får man ändå lite lukt kvar fast man gör vad man kan för att åtgärda grundorsakerna. För att få bort den lukten kan du ta hjälp av ozonsanering. Det är en god idé att börja med en ordentlig sanering som tar bort de lukter som finns och dödar mögelsporer och mögelbakterier. Det gör källaren hälsosammare att jobba i också, när du sedan åtgärdar grundorsakerna för att minimera källarlukten. Därefter kan du utföra löpande ozonsanering för att ta bort de mindre dofter som inte försvunnit.
Kanske du inte har möjlighet att fixa problemet idag, men vill kunna vistas i en källare där du slipper andas in mögelsporer. Då kan du använda ozonsanering för att snabbt förbättra luftkvaliteten och få bort den unkna lukten.
För att få veta mer om hur ozon kan hjälpa dig med din källarlukt, kontakta våra experter på OzonStockholm:

 

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m²
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. För tillfället byggs det om vid våran huvudentré så du kommer komma till bakvägen som ligger bland hyreslägenheter men det går parkera vid dörren. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!