articlebanner

Ta bort källarlukt

Hur ozon kan hjälpa dig ta bort källarlukt

Luktar din källare? Då har du vad som kallas källarlukt. Det kan vara flera saker som orsakar den här lukten, men nästan alla kan åtgärdas genom ozonsanering.
 
Vad är källarlukt?
Källarlukt kan uppstå av olika orsaker. Oftast är det lukt från mögel, jordbakterier och fukt eller en blandning av dem. Det är vanligt med fuktig luft i källare på grund av låg värme och dålig ventilation, vilket blir en grogrund för mögel och bakterier. Den typiska källarlukten gör dessutom att allt i utrymmet får dålig lukt. Andra möjliga källor är blöt betong eller tryckimpregnering. Det kan med andra ord bli en kompott av lukter med flera olika källor som innefattas i vanlig s.k. källarlukt.
 
Har du källarlukt?
Det kan ibland vara svårt att upptäcka källarlukt om man har vant sig vid lukten. Ett tips för att ta reda på om du har källarlukt är att gå ner i källaren och lukta direkt när du kommit hem efter en semester eller resa. Eller att låta en vän eller granne undersöka lukten i källaren eller att be dem lukta på dina kläder när du besöker dem.
 
Få bort källarlukt
Det första du behöver kolla är:
Luftfuktigheten – är den för hög?
Finns det fuktskador?  
Finns det mögel?
De här grundorsakerna till källarlukt behöver du åtgärda för att få en hållbar lösning på luktproblemen. Genom att ozonsanera före åtgärderna kan du enklare finna var lukten kommer ifrån, när den framträder igen. Det gör källaren hälsosammare att jobba i, när du sedan åtgärdar grundorsakerna för att minimera källarlukten. 
 
Du kanske får in fukt i källaren eller har en vattenläcka? Luftfuktigheten kanske är för hög pga. dålig ventilation? Lösningarna på grundproblemet är olika. Behövs det täppas till? Behövs mögelskadat trä tas bort? Behövs en luftavfuktare eller bättre ventilation? Kanske behöver golvet byggas om?
 
Hur du kan ozonsanera källarlukt
Ofta får man ändå lite lukt kvar fast man gjort vad man kan för att åtgärda grundorsakerna. För att få bort den lukten kan du ta hjälp av ozonsanering. Det är bra att börja med en ordentlig sanering som tar bort de lukter som finns och samtidigt dödar mögelsporer och bakterier. Därefter kan du utföra löpande ozonsanering för att ta bort mindre luktproblem som kanske återvänder. Lukt som funnits i ett hus en längre tid tränger in i trädetaljer och textilier – därför kan lukter återvända, trots att du åtgärdat grundproblemen.
 
Kanske du inte har möjlighet att fixa problemet på en gång, men vill kunna vistas i en källare och slippa andas in mögelsporer. Då kan du använda ozonsanering för att snabbt förbättra luftkvaliteten och få bort den unkna lukten.
För att få veta mer om hur ozon kan hjälpa dig med din källarlukt, kontakta våra experter på OzonStockholm.

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring, Bostad, Mögel

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk