articlebanner

Ta bort mögel i badrummet och duschen

Läs vår artikel om hur du fixar mindre mögel i badrum och duschen.

Mögel i dusch och badrum
Badrum kan lätt få mindre mögelangrepp. Ofta är ventilationen inte tillräcklig för att ta hand om all fukt som uppstår vid dusch, bad eller torkning av tvätt. Dessutom är temperaturen i badrummet eller duschen ofta högre än i resten av bostaden. Vi gillar att det är varmt när vi ska tvätta oss. Angreppen är ofta rödmögel eller svartmögel och sitter i kakelfogar, i hörn, på duschdraperier eller bakom badkar.

Du måste tvätta bort själva angreppet innan du gör en ozonbehandling. Det är bra att ha på sig en skyddsmask när man tvättar. Du tvättar lättast kakelplattor och klinkers med ett mögeldödande preparat, t.ex. med ättika eller en kombination av ättika och bikarbonatpasta i fogarna. (Det kommer inte att skada fogarna, och du kan låta det sitta och verka ett tag.) Klorin fungerar endast på släta kakelytor. Obs – använd inte syror som exempelvis ättika till natursten, t.ex. kalksten, då får stenen skador. 

När fläckarna är borta är det dags för en ozonbehandling. Den gör du för att döda mögelsporer i luft och på yttersta ytlager. Det finns många giftiga ämnen som uppstår vid mögelsvamparnas metabolism och ozon oskadliggör dem.

Ta bort mögel i dusch och badrum med ozon
Eftersom badrummet sällan är större än 10 kvm ska du ställa generatorn i dörröppningen, med dörren öppen. Du ser till att ställa ozongeneratorn högt, på en stabil stege, stol eller liknande. Det gör man för att ozon är en tung gas och du får mycket bättre spridning på så sätt. 30 min är ofta tillräckligt. Därefter ska man vänta minst två timmar, sen vädra ut ordentligt. Vädringen är viktig, där kan många flyktiga, giftiga ämnen luftas bort. Du gör med fördel ytterligare en städning efter ozonbehandlingen och slänger eller tvättar sen städmaterial i temperaturer över 70 grader. Byt helst ut dammsugarpåsar och filter efter saneringen eftersom mögelsporer kan spridas vid framtida användning av dammsugaren. Alla är inte superkänsliga mot mögelsporer, men en överkänslighet kan växa fram med tiden.

Förhindra mögel i dusch och badrum
Nu har du gjort en bra insats för att förebygga allergi eller andra sjukdomssymptom pga. av mögel i ditt hem. Om du ser till att förbättra ventilationen i badrummet och ibland använder en avfuktare där, kan du förhindra ny mögeltillväxt. Genom att regelbundet tvätta av kakel och fogar förbättrar du oddsen ytterligare. Och tvättar du inte av så noggrant har du ozonet i bakfickan. Men se till att göra en behandling innan det vuxit till mögelangrepp igen.

Ring till oss på OzonStockholm om du har fler frågor:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Bostad, Rengöring, Mögel

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk