articlebanner

Ta bort dålig lukt i kläder

Luktar dina kläder illa? Du kan enkelt ozonsanera för att ta bort dålig lukt i kläder och göra kläderna fräscha igen.

Ozonsanering tar effektivt bort dålig lukt från dina kläder
Du kanske är miljömedveten och köper kläder på loppis eller second hand? Men dessa kläder luktar ibland illa vid köpet på grund av t.ex. dålig förvaring. Eller om du tränar kan svettlukten fastna och vara svår att få bort i utrustning som inte går att tvätta. Ozonsanering tar effektivt bort dessa dåliga lukter, så länge lukterna är organiska.
Om du har en stuga eller källare som luktar unket så sätter sig denna lukt lätt i kläderna. Man kanske inte känner denna lukt när man är i stugan men när man kommer hem upptäcker man att kläderna luktar. Oftast är stuglukten en blandning av mögelsporer, lukt från krypgrund, impregneringsmedel som pentaklorfenol, fukt och mycket annat i en salig blandning. Ozon rår på alla dessa lukter och används med framgång för att ta bort stuglukt. Att ha kläder med mögelsporer i sig är inte heller bra för hälsan, men ozonet tar inte bara bort mögellukten, utan eliminerar även mögelsporerna. 

Flera fördelar med ozonsanering av kläder
Det finns andra alternativ för att få bort dåliga lukter i kläder men de har nackdelar som ozonsanering inte har. Exempelvis kan man efter tvätt hänga kläder på torkning ute i solen, då ozon bildas i tyget vilket har en sanerande verkan. Men nackdelen med detta är att kläderna utsätts för blekning. Ett annat alternativ är att tvätta kläderna med klorin eller annat bakteriedödande rengöringsmedel som tar bort dålig lukt, men risken finns då att kemikalierna bleker kläderna och de kan även vara allergiframkallande. Tvätt i riktigt höga temperaturer dödar också mögelsporer men då kan istället kläderna krympa och bli förstörda. 

Genom att ozonsanera dina kläder slipper du kemiska medel och blekning! Aggregatet placeras tillsammans med dina kläder som du hänger upp i ett rum. Drifttiden för luktsaneringen sätts efter behov. Du kan gärna tvätta kläderna som vanligt innan de hängs upp men kläderna måste vara torra då de ozonsaneras för bästa effekt. För att få bort riktigt starka lukter kan luktsaneringen genomföras två gånger med en skakning av kläderna mellan omgångarna.
Med OzonStockholms ozongenerator får man effektivt de mest illaluktande kläder att lukta fräscht igen. 

Ring OzonStockholms experter för mera information:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!