articlebanner

Ta bort dålig lukt i kläder

Luktar dina kläder illa? Du kan enkelt ozonsanera för att ta bort dålig lukt i kläder och göra kläderna fräscha igen.

Ozonsanering tar effektivt bort dålig lukt från dina kläder
Du kanske är miljömedveten och köper kläder på loppis eller second hand? De kläderna luktar ibland illa vid köpet på grund av t.ex. dålig förvaring. Eller om du tränar kan svettlukten fastna och vara svår att få bort i utrustning som inte går att tvätta. Ozonsanering tar effektivt bort dessa dåliga lukter, så länge lukterna är organiska. Det finns några få material som inte ska behandlas med ozon, som nylon och polyamid, men de flesta material fungerar ozon bra till.

Om du har en stuga eller källare som luktar unket så sätter sig denna lukt lätt i kläderna. Man kanske inte känner denna lukt när man är i stugan, men när man kommer hem upptäcker man att kläderna luktar. Oftast är stuglukten en blandning av mögelsporer, lukt från krypgrund, impregneringsmedel som pentaklorfenol, fukt och mycket annat i en salig blandning. Ozon rår på alla dessa lukter och används med framgång för att ta bort stuglukt. Att ha kläder med mögelsporer i sig är inte heller bra för hälsan, men ozonet tar inte bara bort mögellukten, utan eliminerar även mögelsporerna. 

Flera fördelar med ozonsanering av kläder
Det finns andra alternativ för att få bort dåliga lukter i kläder men de har nackdelar som ozonsanering inte har. Exempelvis kan man efter tvätt hänga kläder på torkning ute i solen, då ozon bildas i tyget vilket har en sanerande verkan. Men nackdelen med detta är att kläderna utsätts för blekning. Ett annat alternativ är att tvätta kläderna med klorin eller annat bakteriedödande rengöringsmedel som tar bort dålig lukt, men risken finns då att kemikalierna bleker kläderna och de kan även vara allergifram-kallande. Tvätt i riktigt höga temperaturer dödar också mögelsporer men då kan istället kläderna krympa och bli förstörda. 

Genom att ozonsanera dina kläder slipper du kemiska medel och blekning. Du ska tänka på att inte överdriva längden på behandlingarna, för tunna tyger som t.ex. siden och även läder och ull kan bli lite sköra av för lång behandling.  Du kan gärna tvätta kläderna som vanligt innan de hängs upp, men kläderna måste vara torra då de ozonsaneras för bästa effekt. Aggregatet placeras högt i ett mindre rum, där du hänger upp dina kläder luftigt, så att ozonet når in till plagget från alla sidor. Drifttiden för luktsaneringen bör vara kort, 15–30 min, vänta en timme och vädra sedan.  För att få bort riktigt starka lukter kan luktsaneringen behöva genomföras flera gånger. Vänta, vädra och skaka kläderna mellan omgångarna.
Med OzonStockholms ozongeneratorer får man de mest illaluktande kläder att lukta fräscht igen. 

Ring OzonStockholms experter för mera information:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk