articlebanner

Dålig lukt från krypgrund  - sanera med ozongenerator

Hur du tar bort lukter som kommer från krypgrund  / torpargrund

Lukter från krypgrund kan sprida sig upp i huset. Men en ozongenerator kan hjälpa vid en sanering och även döda ytliga mögelsporer, innan problemet blivit mycket värre.

Många hör av sig om illaluktande lukt i villor/sommarstugor. Oavsett vad man gör för att “städa”rent så hjälper det inte alltid att få bort lukten. Men problemet kanske ligger djupare i krypgrunden? Krypgrunden är området mellan marken och husets nedre golv. Tecken att det kan vara krypgrunden som luktar är en stark lukt av jord och fukt. Det sätter sig i väggar, golv, möbler och textilier. De går helt enkelt inte bort av städning eller vädring. 

Varför det luktar från krypgrunden / torpargrunden
Krypgrunden har historiskt sett haft en betydande nackdel eftersom den är värmetrög, vilket medfört risk för kondens under sommaren med förhöjd fuktighet i krypgrunden. Det kan medföra skador på träbjälklag och syll. Det är allvarligt då fukten kan ge upphov till mögel, fuktskador och hussvamp. Att avfukta grunden hjälper inte alltid, eftersom träkonstruktionen redan kan vara skadad. 

Sommarkondens anses som den största fuktkällan vid en ventilerad krypgrund som inte är isolerad eller har en avfuktare installerad. För hög fuktighet kan leda till att mikroorganismer börjar växa till i krypgrundens organiska material och även sprida sig till där människor vistas. Det är då man börjar känna en “konstig” lukt som även fastnar i håret och kläderna.

Hur man får bort lukt från krypgrund med ozon
Det först man skall kolla på är att försöka få låg luftfuktighet i krypgrunden. Det förhindrar framtida dofter. Men oftast behöver man komplettera med ozonsanering för att få det helt luktfritt. Speciellt i sommarstugor som står avställda under vinterhalvåret. Man börjar med en ordentlig grundsanering ett rum i taget.  Man kan både sanera själva boendet och krypgrunden. Aggregatet ställs aldrig in i för trånga/små utrymmen. Man tar våning för våning, vind först och till sist krypgrunden. Då har man minimerat risken att mögelsvampar sprids över flera plan. Och man kan åter få en frisk luft i huset. Speciell hänsyn tas till att få ut lukterna från textilier. Häng upp dom luftigt så ozonet kan passera igenom dom. Efter denna sanering har man ett luktfritt boende.

Sedan kanske man måste följa upp denna grundsanering med en enklare snabbare sanering någon gång om året. Då kan man snabbt och smidigt köra en våning i taget.

Ozon är 3000 gånger starkare än Klorin, och dessbättre helt miljövänligt! Bakterier som orsakar den illaluktande luften attackeras och elimineras av ozon eller som det även kallas aktivt syre. När ozonet har reagerat klart återgår det till att vara vanligt syre. 

Så slipp den tråkiga lukten från krypgrunden. Sanera din stuga eller villa med ozon idag!

Kontakta OzonStockholm om du vill veta mera
För mera information om hur du tar bort lukter från krypgrund med ozon. Samt personlig information om hur du i detalj sanerar din krypgrund baserad på typ och storlek. Ring OzonStockholm: 

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m²
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. För tillfället byggs det om vid våran huvudentré så du kommer komma till bakvägen som ligger bland hyreslägenheter men det går parkera vid dörren. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34