articlebanner

Dålig lukt från krypgrund - sanera med ozongenerator

Hur du tar bort dålig lukt från krypgrund / torpargrund

Lukter från krypgrunden kan sprida sig upp i huset. Men en sanering med ozongenerator kan avhjälpa problemet och även döda ytliga mögelsporer, innan problemet blivit mycket värre.
Många hör av sig om obehaglig lukt  villor och sommarstugor. Oavsett vad man gör för att ”städa”rent så hjälper det inte alltid. Men problemet kanske ligger djupare, i krypgrunden? Krypgrunden är området mellan marken och husets nedre golv. Tecken på att det kommer från krypgrunden är en stark lukt av jord och fukt. Den sätter sig i väggar, golv, möbler och textilier. Den går helt enkelt inte bort av städning eller vädring. 
 
Varför det luktar från krypgrunden / torpargrunden
Krypgrunden har en betydande nackdel eftersom den är värmetrög, vilket medför risk för kondens under sommaren med förhöjd fuktighet i krypgrunden. Det kan medföra skador på träbjälklag och syll. Det är allvarligt då fukten kan ge upphov till mögel, fuktskador och hussvamp. Att avfukta grunden hjälper inte alltid, eftersom träkonstruktionen redan kan vara skadad. 
Sommarkondens anses vara den största fuktkällan  i en ventilerad krypgrund som inte är isolerad eller har en avfuktare installerad. För hög fuktighet kan leda till att mikroorganismer börjar växa till i krypgrundens organiska material och även sprider sig till bostaden. Det är då man börjar känna en ”konstig” lukt som även fastnar i håret och kläderna.
 
Hur man får bort lukt från krypgrund med ozon
Det första man ska göra är att försöka sänkas luftfuktigheten i krypgrunden. Det förebygger bildandet av lukt Men oftast behöver man komplettera med ozonsanering för att få det helt luktfritt. Speciellt i sommarstugor som står tomma under vinterhalvåret. Man kan både sanera själva boendet och krypgrunden. Man gör en grundlig sanering ett rum i taget, men med öppen dörr till angränsande rum.  Aggregatet ställs aldrig  i för trånga/små utrymmen. Man tar våning för våning, vinden först och krypgrunden till sists. Då har man minimerat risken att mögelsvampar sprids över flera plan – och man kan åter få  frisk luft i huset. Speciell behandling krävs för att få ut lukterna från textilier. Häng upp dem luftigt så ozonet kan passera igenom. Efter denna sanering har man ett luktfritt boende.
Sedan kanske man måste följa upp denna grundliga sanering med en enklare, snabbare sanering någon gång om året. Då kan man snabbt och smidigt köra en våning i taget.
Ozon är 3000 gånger starkare än Klorin, och  helt miljövänligt! Bakterier som orsakar den illaluktande luften attackeras och elimineras av ozon,  som  även kallas aktivt syre. När ozonet har reagerat klart återgår det till att vara vanligt syre. 
 
Nu kan du slippa den tråkiga lukten från krypgrunden. Sanera din stuga eller villa med ozon!
 
Kontakta OzonStockholm om du vill veta mera
För mer information om hur du tar bort lukter från krypgrund med ozon och detaljerad information om hur du sanerar just din krypgrund, baserat på typ och storlek: Ring OzonStockholm på:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Bästa ozongeneratorn
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Rengöring, Bostad, Mögel

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk