articlebanner

Hur får man bort lukt från död mus 

Få bort lukt av döda djur som mus, råtta, fågel o.s.v. med ozonsanering

Har du djurlik i ditt hus som stinker? Det är vanligare än man tror. I många hus finns det möss, råttor och andra djur som delar boendet med människor. När dessa dör sprider deras lik en förpestande lukt som kan stanna en lång tid.
De vanligaste döda djur som kan finnas i hus och stinka är möss och råttor, men det förekommer även lik från fåglar som har valt att spendera sin sista tid i huset.

Hur du slipper möss och råttor
Det bästa sättet att undvika liklukt är förstås att inte ha några möss och råttor i ditt hus. Förutom att lukta illa när de dör kan dessa djur sprida kiss i isoleringen. Det skapar också dålig lukt som måste saneras. Blöt isolering luktar dessutom illa i sig själv och blir den uppfuktad genom musurin blir det ännu värre.
Om man inte lyckas få bort möss blir problemet snabbt större eftersom möss kan få upp till 15 ungar per kull som i sin tur är könsmogna efter bara 3-4 veckor.
För att få bort möss och råttor från ditt hus behöver du täta alla öppningar du kan hitta på huset. Den vanligaste gnagaren i bostäder är den lilla ”husmusen” som kan ta sig igenom ett hål så litet som 6-7 mm. Det är samma storlek som hålet från en penna om man sticker den igenom en pappskiva. En lösning är att sätta fast metallnät som täcker småhål på fasaden. 

Andra åtgärder att göra för att få bort möss och råttor:
Klipp gräset runt byggnaden och undvik att plantera blommor, buskar osv. nära väggen. 
Ta bort spill från fåglar som kan samlas utanför huset.
Se till att råttor och möss inte kan komma åt soporna.
Håll rent i källare och vind. Undvika tomma kartonger på golvet.
Ha inte mat framme och ej heller stearinljus, då gnagare gillar dessa.

Har du tar bort lukt av döda djur med ozonsanering
Men om olyckan väl har hänt är det viktigt att försöka hitta och ta bort djurliket. En metod som kan fungera är att göra en lättare ozonsanering i våningen där du känner lukten. När ozonet skingras kommer även likdoften att ha motats tillbaka till liket, vilket gör att du enklare kan hitta var liket ligger.
I många fall kan det dock vara omöjligt att kunna hitta och flytta liket och doften kommer då tillbaka efter ozonsaneringen. I sådana fall är det en god idé att upprepa ozonsaneringen så ofta som krävs tills lukten försvinner helt. Efter ett par veckor eller mer beroende på gnagarens storlek, då djurliket blivit uppätet/ruttnat bort, försvinner doften lättare. 
För mer information om hur du får bort doft från djurlik ring ozonexperterna på OzonStockholm.

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

10.000mg/h
OS4-10000
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
10.000mg/h
OS2-10000
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m²
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
5.000mg/h
OS-5000
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m²
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. För tillfället byggs det om vid våran huvudentré så du kommer komma till bakvägen som ligger bland hyreslägenheter men det går parkera vid dörren. Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!