articlebanner

Hur får man bort lukt från död mus

Få bort lukt av döda djur som mus, råtta, fågel o.s.v. med ozonsanering

Har du djurlik i ditt hus som stinker? Det är vanligare än man tror. I många hus finns det möss, råttor och andra djur som delar bostad med människor. När dessa dör sprider deras lik en förpestande lukt som kan finnas kvar lång tid.
Möss och råttor är de vanligaste djuren som ligger döda i hus och stinker, men det förekommer även lik från fåglar – de kan ha valt att spendera sin sista tid i huset.
 
Hur du slipper möss och råttor
Det bästa sättet att undvika liklukt är förstås att inte ha några möss och råttor i ditt hus. Förutom att lukta illa när de dör kan de sprida kiss i isoleringen. Det skapar också dålig lukt som måste saneras. Blöt isolering luktar dessutom illa i sig själv och blir den uppfuktad med musurin blir det ännu värre.
Om man inte lyckas få bort möss blir problemet snabbt större eftersom möss kan få upp till 15 ungar per kull som i sin tur är könsmogna efter bara 3-4 veckor.
För att få bort möss och råttor från ditt hus behöver du täta alla öppningar du kan hitta på huset. Den vanligaste gnagaren i bostäder är den lilla ”husmusen” som kan ta sig igenom ett hål så litet som 6-7 mm. Det är samma storlek som hålet från en penna om man sticker den igenom en pappskiva. En lösning är att sätta fast metallnät som täcker småhål på fasaden. 
 
Andra åtgärder för att få bort möss och råttor:
Klipp gräset runt byggnaden och undvik att plantera blommor, buskar osv. nära väggen. 
Ta bort spill från fåglar som kan samlas utanför huset.
Se till att råttor och möss inte kan komma åt soporna.
Håll rent i källare och vind. Undvika tomma kartonger på golvet.
Ha inte mat framme och ej heller stearinljus, då gnagare gillar dessa.
 
Har du tar bort lukt av döda djur med ozonsanering
Om olyckan väl har hänt är det viktigt att försöka hitta och ta bort djurliket. En metod som kan fungera är att göra en lättare ozonsanering i våningen där du känner lukten. När ozonet skingras kommer även likdoften att ha motats tillbaka till liket, vilket gör att du enklare kan hitta var det ligger.
Men i många fall kan det vara omöjligt att hitta och flytta liket och lukten kommer då tillbaka efter ozonsaneringen. I sådana fall är det en god idé att upprepa ozonsaneringen så ofta som krävs tills lukten försvinner helt. Efter ett par veckor eller mer beroende på gnagarens storlek, då djurliket blivit uppätet/ruttnat/torkat ihop försvinner doften lättare. 
För mer information om hur du tar bort lukten från djurlik ring ozonexperterna på OzonStockholm.

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!