articlebanner

Ta bort Geosminlukt – jordlukt – med en ozongenerator

Luktar ditt hus jordkällare? Det kan vara mögelbakterier som avger jordlukt – Geosmin.

Gasen från mögelbakterierna luktar unket, ibland fränt och kallas även jordkällarlukt. Geosmin kommer från en form av actinobakterier, som är ett samlingsnamn för några mögelbakterier. Man kan tro att det är mögel, trots att det är bakterier som skapar lukten. Men har du otur kan mögel och mögelbakterier trivas sida vid sida i grunden av huset. Mögelsporer och restprodukter från mögelbakteriernas omsättning kan bli en riktigt osund cocktail. Du får du både dålig lukt och skadliga ämnen att leva i och andas in. Du kan läsa mer om andra typer av källarlukt i vår artikel om källarlukt. 

Geosmin-lukt färdas vidare upp i husets våningar via de små luftkanaler som alltid finns. Du får den inne i bostaden, och den överförs till allt: kläder, inredning och t.o.m. till ditt hår. Det innebär dessutom att du oftast fått luktsmitta i poröst material, då luktmolekyler trängt in och satt sig fast i isolering, trämaterial och möbler.

Vad kan man göra åt det?
Ozon tar itu med Geosmin-lukt inomhus och dödar även de sporer som finns i bostadsdelen. Genom upprepade behandlingar, så snart du känner ny Geosmin-lukt, kan du hålla huset beboeligt. Men det är ett komplext problem, ofta behöver man åtgärda huset på flera sätt. Du kan behöva forsla bort jord i krypgrunden som har mögelbakterietillväxt, du kan behöva installera avfuktare, då fukt ofta är boven för både mögel och mögelbakterier. En ventilation av själva grunden, som hindrar Geosmin-lukten att sprida sig uppåt i huset är bra, men anlita kunniga och seriösa firmor. Visst material kan behöva brytas upp och bytas ut, om det är möjligt. Det kan gälla både angripna delar samt luktsmittat material som isolering, trämaterial osv. 

Våra kunder har fått fina resultat, men luktsaneringen behöver oftast kombineras med fler åtgärder. Hör av dig till oss om du vill veta mer om hur du genomför en sanering av Geosmin-lukt med ozon! 

Ring OzonStockholm: 

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Bostad, Mögel, Rengöring

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk