articlebanner

Sanera virus med ozon

Coronaviruset och andra virus dör av ozonbehandling

Coronaviruset får mycket uppmärksamhet och det kan leva länge utanför kroppen. Det är ett problem man eventuellt kan lösa med ozonsanering. Tester har visat att coronaviruset kan leva upp till flera dagar utanför kroppen. Vilket innebär att ytor som inte är sanerade kan vara en smittohärd. 
Under angreppet av SARS gjordes forskning på hur sanering av virus kunde genomföras på smittade ytor. Sanering med ozon genomfördes framgångsrikt enligt flera källor, se några länkar nedan. Det genomfördes fler än 17 vetenskapliga studier som visade att ozongas kan förstöra SARS coronavirus.
 
Virus är små, oberoende partiklar byggda av kristaller och makromolekyler. Till skillnad från bakterier multipliceras de bara inom en värdcell. Ozon förstör virus genom att sprida och blanda sig genom proteinbeläggningar i nukleinsyrakärnan, vilket resulterar i skada på viralt RNA. Vid högre koncentrationer förstör ozon det yttre proteinskalet genom oxidation.
 
Efter 30 sek. exponering av ozon skadades virusets RNA i testerna. 99 % av virusen inaktiverades och skada uppstod på proteinet i deras hölje, vilket gör att viruset inte kan sätta sig på normala celler. Mer info.  För att ozon ska döda bakterier och oskadliggöra virus krävs att ozonkoncentrationen är tillräckligt hög. Olika virus och bakterier klarar en viss mängd ozon i luften men så fort koncentrationen går över ett visst värde så oskadliggörs de flesta virus och bakterier under relativt kort tid. Dessa ozonkoncentrationer är lättuppnåeliga  med t.ex. våra maskiner i normalstora rum. (Det finns dock idag ingen klar studie om var dessa värden ligger för 2019-nCoV-Coronaviruset.)
 
I testerna som genomfördes så visade det sig att ozon dödar SARS-Coronavirus. Eftersom strukturen för det nya 2019-nCoV-Coronaviruset är nästan identiskt med SARS-Coronaviruset är det relativt säkert att säga, att det också kommer att fungera på det ”nya” Coronaviruset. Men det måste noteras att det ännu inte finns några klara och godkända kvantitativa studier om huruvida ozon fungerar för att sanera bort coronaviruset. 
 
OzonStockholm har inte möjlighet att bedriva egna studier för ozonets möjligheter att sanera coronavirus. Vi har dock kontaktat högskolor och universitet för att försöka få dem att göra en studie av detta i Sverige. Men just idag finns inte tillräckligt stora empiriska bevis för att användandet av ozon kan sanera ytor under nuvarande corona-utbrott. Men de närliggande studierna har gett oss förhoppningar om att det kan vara möjligt.
 
Fler länkar:
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01919510902747969
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92445/

 

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Bästa ozongeneratorn
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Om ozon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1295 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk