articlebanner

Sanera virus med ozon

Virus oskadliggörs av ozonbehandling

Många sjukdomar sprids med virus. Virus har fått mycket uppmärksamhet i samband med Covid 19, men det finns givetvis även mindre farliga virus som t.ex. vinterkräksjuka. Virus kan stanna kvar i luften i ett rum och på ytorna i rummet. Det kan på så sätt vara en smittohärd, åtminstone under en begränsad period. Det har gjorts forskning på hur sanering av virus kan utföras med ozon och det har i dessa fall genomförts framgångsrikt. Här kan du läsa en samlingsstudie om i detta (se  tabell 2, med hänvisningar).
 
Virus är små, oberoende partiklar byggda av kristaller och makromolekyler. Till skillnad från bakterier förökar de sig bara inom en värdcell. Ozon förstör virus genom att skada deras hölje, vilket resulterar i skada på viralt RNA. Vid högre koncentrationer förstör ozon det yttre proteinskalet genom oxidation.

Efter 30 sek. exponering av ozon skadades virusets RNA i tester som det refereras till i samband med SARS-viruset. 99 % av virusen inaktiverades och skada uppstod på proteinet i deras hölje, vilket gör att viruset inte kan invadera vanliga celler. Men för att ozon ska kunna döda bakterier och oskadliggöra virus krävs att ozonkoncentrationen är tillräckligt hög. De verkar klara en viss mängd ozon i luften, men när koncentrationen når ett visst värde så oskadliggörs de virus och bakterier som studerats på relativt kort tid. Dessa ozonkoncentrationer är lätt att uppnå med våra maskiner i normalstora rum. 

OzonStockholm har inte möjlighet att bedriva egna studier om ozonets möjligheter att sanera sjukdomsalstrande virus, men de studier vi funnit ger oss goda grunder att säga att det verkar möjligt. Ring oss om du vill vet mer:

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk