articlebanner

Sanera virus med ozon

Coronaviruset och andra virus dör av ozonbehandling

Idag får Coronaviruset mycket uppmärksamhet. Corona viruset kan leva länge utanför kroppen. Det är ett problem man kan eventuellt lösa med sanering av ozon.

Tester har visat att coronaviruset kan leva upp till flera dagar utanför kroppen. Vilket innebär att ytor som inte är sanerade kan vara en smittohärd.

Under angreppet av SARS så gjordes forskning på sanera virus på smittade ytor med ozon samt utfördes ozonsaneringar framgångsrikt enligt flera källor.

Det genomfördes fler än 17 vetenskapliga studier som visade att ozongas kan förstöra SARS coronavirus.

Virus är små, oberoende partiklar byggda av kristaller och makromolekyler. Till skillnad från bakterier multiplicerar de bara inom värdcellen. Ozon förstör virus genom att diffundera genom proteinbeläggningar i nukleinsyrakärnan, vilket resulterar i skada på viralt RNA. Vid högre koncentrationer förstör ozon kapsiden eller det yttre proteinskalet genom oxidation.

Efter 30 sek exponering av ozon skadades virusets RNA i testerna. 99 % av virusen inaktiveras och skada uppstod på deras höljes proteiner vilket gör att viruset inte kan sätta sig på normala celler. Mera info.  För att ozon skall döda virus och baketerier kräver det att ozonkoncentrationen är tillräkligt hög. Olika virus och bakterier klarar en viss mängd ozon i luften men så fort koncentrationen går över gränsvärdet så dör i stort sett alla virus och bakterier under relativt kort tid. Dessa ozonkoncetrationer är lätt uppnåliga  för de flesta virus och bakterier med t.ex. våra maskiner i normalstora rum. (Det finns idag dock inget klar studie om vart dessa värden ligger för 2019-nCoV-Coronaviruset.)

I testerna som genomfördes så har det visat sig att ozon dödar SARS-Coronavirus och eftersom strukturen för det nya 2019-nCoV-Coronaviruset är nästan identiskt med SARS-Coronaviruset är det relativt säkert att säga, att det också kommer att fungera på det "nya" Coronaviruset. Men det måste vara noterat att det ännu inte finns några klara och godkända kvantitativa studier om ozon fungerar för att sanera bort corona. OzonStockholm har inte möjlighet att bedriva studier för ozons möjligheter att sanera corona. Vi har dock kontaktat högskolor och universitet för att försöka göra en studie av detta i Sverige. Men idag har vi inga tillräckligt stora empiriska bevis för att använda ozon för avhjälpa nuvarande corona utbrott. Dock har närmsta studier gett oss förhoppningar att det kan vara möjligt.

Mer läsning:
https://www.thailandmedical.news/news/ozone-can-be-used-to-destroy-the-new-coronavirus-and-disinfect-areas
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01919510902747969
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92445/
https://sportsozone.com/files/3414/4121/2543/How_Ozone_Affects_Bacteria.pdf

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela denna artikel!

OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Bästa ozongeneratorn
Utbytbar ozonplatta >4000h
Reglerbar effekt
Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
Kapacitet 120 m² LÄS MER
Vår bästsäljare
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
OS-5000
5.000mg/h
1295 kr
KÖP
Kapacitet 60 m² LÄS MER
Lägst pris
Utbytbar ozonplatta >4000h
Enkel att använda
Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att komma hit enklast. Vi har den högra dörren med flaggan vid slutet av parkeringen du kommer till. (För mera information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
FRÅN

1295 kr!