articlebanner

Ozon luftrenare vid ozonbehandling?

Hur du tar bort ozon och biprodukter med ozon luftrenare.

Det ozon som våra ozongeneratorer producerar sköts kontrollerat och består av korta chockbehandlingar, med relativt hög halt av ozon under kort tid. Man väntar några timmar och vädrar sen ut med korsdrag. Ozonet omvandlas av sig själv till vanligt syre. Men om någon i din närhet har en högre känslighet, med t.ex astma, KOL eller annan lungsjukdom, kan det vara en bra idé att använda en kolfilterfläkt i kombination med ozonbehandlingen. 

Ozon luftrenare med kolfilter hjälper
Mätningarna som gjorts visar mycket bra resultat. Aktivt kol (i granulerad form) kan ta hand om upp till drygt 98 % av ozonet, men filtret måste bytas ut när det använts ett tag. I reaktionen mellan ozon och kol sker en förändring av kolet som gör att det gradvis mister sin reaktionsförmåga. Här kan du läsa en rapport om detta. Längre ner på samma sida finns en länk till en undersökning av kolfilters effekt i förhållande till VOC (flyktiga organiska ämnen).

HEPA filter fångar upp biprodukter
Luftrenare med kolfilter och HEPA filter kan även fungera bra för de lättflyktiga restprodukter som bildas vid ozonbehandlingar. I reaktionen mellan ozon och det man behandlar uppstår alltid små restprodukter, osynliga för ögat, som man normalt vädrar ut. Men om man vill vara noggrann, t.ex. om någon i hushållet är extra känslig, kan kolfiltret suga till sig dessa ämnen och neutralisera dem.

Om du har någon form av allergi använder du kanske redan en luftrenare med HEPA filter, som fångar luftburna partiklar. Numera finns många luftrenare med en kombination av HEPA- och kolfilter. Många vetenskapliga rapporter visar på kolfiltrets goda förmåga att rena luften från ozon. Man använder det ofta vid luftföroreningar, bland annat marknära ozon. Detta ozon bildas i en kombination av solljus och avgaser. Oavsett hur ozonet skapas kan kolfiltret hjälpa till att ta hand om kvarvarande ozonmolekyler. 

Vid både mögelsanering och röksanering har man att göra med komplexa problem, där många giftiga ämnen finns inlagrade eller avges. Det är ett ypperligt tillfälle att använda sig av luftrenare med kolfilter och HEPA-filter, eftersom luftrenaren hjälper till att ta hand om avfallsprodukterna som bildas vid ozonbehandlingen. 

Se till att skaffa en luftrenare som har tillräckligt god effekt för det rum som du ställer in den i. På Astma- och allergiförbundets hemsida kan du hitta luftrenare som de har testat och godkänt. Men kontrollera att den maskin du väljer har båda typerna av filter och att den kan ta hand om tillräckligt stor luftvolym.

Kom också ihåg att tänka på att om någon i hushållet har en förhöjd känslighet ska den personen varken starta ozongeneratorn eller öppna för vädring efteråt. Se till att vädra ut lång tid och använd gärna en luftrenare innan den känsliga personen vistas i bostaden igen.

Har du fler frågor?
Ring till oss på OzonStockholm, så svarar vi!

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
Sale
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Omozon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1295 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk