articlebanner

Ozongenerator som ozongenerator?

Vad är skillnaden mellan OzonStockholm och andra tillverkare av ozongeneratorer

OzonStockholm är ett av de första svenska företag som började sälja ozongeneratorer på den svenska marknaden. Och det gjorde vi innan företag som kallar sig ”originalet” började göra det.

OzonStockholms affärsidé är att ta ozonsanering på allvar. Vi är inte en e-handlare med många olika produkter i sortimentet, som även säljer ozongeneratorer. Vi säljer enbart ozongeneratorer och är experter på ozonsanering. Vi hjälper våra kunder att få bra resultat, och ser till att våra maskiner är certifierade och säkra – inga genvägar har tagits i tillverkningen. Vi undviker att slänga pengar på dyr reklam och kommer inte med falska påståenden.

Det finns idag tillverkare som säljer både dyrare och billigare ozongeneratorer än oss. Vad skiljer våra maskiner åt?

Vad är skillnaden mellan våra ozongeneratorer och dyrare maskiner?
Det finns företag som lägger mycket pengar på reklam, vilket medför att de måste ha höga priser på sina maskiner. De köper reklamplats i webbtidningar som ska framstå som Bäst-i-test-undersökningar. Testen jämför inte några maskiner och presenterar inte upplägg och resultat av studien. Det som står att läsa är en egenproducerad reklamtext. För att sälja sina ozongeneratorer för högre priser säger de att deras generatorer har bättre funktionalitet, med funktioner som övriga inom branschen inte arbetar med, t.ex.oscillerande effekter, men utan referenser till bakomliggande forskning. De har blivit fällda av Reklamombudsmannen flera gånger.

Ozonsanering fungerar på så sätt att man bör ha tillräckligt hög koncentration av ozon, under tillräckligt lång tid – på en viss yta, för att sanera med bra resultat. Det går inte att göra maskiner som tillverkar ”bättre ozon”. Ozon är ozon helt enkelt. De ozonföretag som menar att det räcker med ett knapptryck där kvadratmeterytan ställs in, vill hellre förenkla än att ge korrekt upplysning. 

Det är stor skillnad på om du behandlar inbiten röklukt och mögelsporer efter en fuktskada eller om du bara vill fräscha upp luften lite. Oavsett hur stor yta du behandlar. Du behöver starkare eller svagare ozonkoncentration beroende på vad du vill bli av med. Det tar mycket längre tid att sanera ett rum där någon rökt i 40 år, än vad som behövs för att ta bort lite matos eller parfym förstås! Dessutom måste man räkna med luktsmitta (luktmolekyler som lagrats in i poröst material) och upprepade behandlingar för att de inlagrade molekylerna tränger fram efter ett tag.

Under lång tid fanns bara producenter som tillverkade maskiner för en liten krets av företag i saneringsbranschen. Ozongeneratorer var en nischprodukt, få maskiner såldes och enhetspriset måste sättas högt för att finansiera tillverkningen. De är ursprunget (originalet) till marknaden i dag. Nu köps ozongeneratorer även av privatpersoner, vilket är en betydligt större målgrupp. Då kan vi som tillverkare sätta ett lägre pris för varje aggregat. 
 
Vad är skillnaden mellan våra ozongeneratorer och billigare varianter?
Allt för billiga ozongeneratorer kan man inte lita på säkerhetsmässigt . Det vet vi av erfarenhet, för vi har länge arbetat med uthyrning av ozongeneratorer. Vi hyrde till en början ut andra företags aggregat, där vi upptäckte stora brister vid löpande underhåll. Allvarliga elsäkerhetsfel och falska certifieringar har uppdagats och även konstiga garantiregler, som gör att garantin i praktiken inte gäller. 
Många av de svenska återförsäljare som dykt upp sista tiden, har oftast tagit in dåliga ozongeneratorer från någon okänd fabrik i Kina. Utan att testa eller ens veta vad de ska testa eller hur en ozonsanering fungerar. Försöker du få kontakt med någon på företaget, om det överhuvudtaget går, kan de inte ge bra rådgivning.
 
Säkerhet kring ozon
Det är viktigt att känna till riskerna med ozon – kunden behöver kunskap för att göra rätt. Vi förvånas ofta över påståenden från producenter till dyrare maskiner – när de t.ex. säger att det inte uppstår restprodukter vid en behandling eller att man inte behöver vädra efter en behandling. Direkt felaktigt, menar vi. Det finns också någon firma som ligger på samma prisnivå som oss – som inte tar säkerheten på allvar. Alldeles för förenklade råd, menar vi.

Vi försöker aldrig påstå att det är lättare än det i själva verket är och påstår heller inte att ozonet är ofarligt. Vi ger enkla och tydliga instruktioner i vår manual och vid minsta frågeställning ringer man vår support och får personligt anpassade råd. Då blir saneringen säker och effektiv.

Vår filosofi
Våra ozongeneratorer måste gå att lita på. De ska hålla, vara korrekt licensierade och säkra. Dessutom ska de vara prisvärda och ha en enkel teknik som är lätt att använda. Och vår kunskap om ozon ska kunden få ta del av. 
Vi ger förstklassig support direkt vid köpet, via telefon eller mejl. Du kan också höra av sig senare – vi gillar att hjälpa till att lösa dina luktproblem på ett effektivt och säkert sätt. Vi delar vår kunskap i artiklar på hemsidan och skickar med en enkel och tydlig manual, som många gillar.
Vi har de bästa experterna på ozonsanering – för dig och din familjs trygghet.

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Avancerade funktioner
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Intervallkörning
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1395 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Service

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit – där finns en parkeringsplats som ligger nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet må-fre kl. 9-17, välkommen! 

 

chat banner
KÖP ETT EGET AGGREGAT
Från 1395 kr!
Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk