articlebanner

Hur man sanerar lukt med ozon

Ozonstockholm förklarar varför en maskin som alstrar ozon kan ta bort dålig lukt.

En ozongenerator är en typ av luftrenare och kanske det effektivaste verktyget som finns att tillgå för att snabbt rena utrymmen med dålig lukt. Den kan ha uppstått på grund av exempelvis mögel, tobaksrök, svett, vattenskador, matos, sopor och mycket annat. Sanering kan också genomföras för att få bättre luftkvalitet och underhålla den genom att t.ex. ta bort mögelsporer, som annars kan påverka hälsan. (Artikel WHO.)

Ozonstockholm har flera modeller av ozongeneratorer från kända fabrikat, som vi låtit experter genomgå och CE-certifiera. Ozongeneratorn kommer att lösa dina luktproblem snabbt och smidigt. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp och hålla dig undan några timmar.
Men hur gör man rent konkret? Här är några saker som kan vara bra att veta innan du hyr eller köper en ozongenerator från oss:

Så renar du luften
Du placerar ozongeneratorn i det utrymme där problemet är värst. Har du t.ex. haft en fuktskada som du åtgärdat, men det fortfarande luktar mögel, ställer du ozongeneratorn i närheten av den tidigare skadan. En ozongenerator bör placeras nära källan till lukten eller möglet som man vill ta bort. Anledningen är att ozonet från ozongeneratorn har en halveringstid på 30 minuter. Och vi vill skapa hög koncentration av ozon för att neutralisera lukt eller mögel. Tänk på att hålla dig, familjen och husdjur borta när ozonaggregatet går (ozon kan skada lungvävnaden). Växter är också känsliga för ozon, så ta bort dem under saneringen.

En annan viktig sak att tänka på är att placera ozongeneratorn så högt som möjligt. Ozon är nämligen tyngre än luft så det sjunker snabbt ner mot golvet. Sanera sedan ett rum i taget, med dörren öppen till anslutande rum.
Ozonet försvinner relativt snabbt efter att timern stoppat generatorn. En grundlig behandling tar 1–2 timmar, plus två timmar extra för att låta ozonet verka färdigt och börja brytas ner. Sen ska du vädra ut ordentligt, gärna korsdrag.

Dålig lukt, fukt och mögel fastnar lätt i textilier, så det är ofta väldigt effektivt att behandla textilmöbler, mattor och liknande med ozon. Du ska hänga upp och se till att det finns plats runt textilierna, så ozonet kan komma åt. Tänk på att vissa textilier, t.ex väldigt tunna tyger och nylon och polyamide kan fara illa av ozon. Du bör alltså inte ställa ozongeneratorn direkt i soffan och låta den gå i flera timmar. (I normalfall är det inga problem, men gummi och plaster kan torka ut och metaller börja rosta vid LÅNG tids sanering med ozon.) 

Ozonsanering är en VÄLDIGT effektiv och enkel metod för att rengöra och ta bort dålig lukt. Men kom ihåg att det i riktigt svåra fall, t.ex. vid röklukt som under decennier trängt sig in djupt i väggarna, måste du kanske sanera längre tid och flera gånger och även vidta andra åtgärder. Här kan du läsa mer om röksanering. Eller om en vattenskada har uppstått, med mögel som följd, måste själva skadan naturligtvis åtgärdas för att inte nytt illaluktande mögel ska bildas.

Vad kan jag rena med ozon?
Vårt kök är illa skadat av matos och rök, hjälper era ozonaggregat verkligen mot det? De ser lite klena ut ...
Japp! Låt dig inte luras av storleken. Våra ozonaggregat är mycket effektiva proffsmaskiner och fixar utan problem:
Mögelsporer och sur/fuktigt lukt. Ozonet som genereras bryter ner ruttna och förmultnade partiklar, vilket snabbt leder till friskare luft i alla slags utrymmen. Ozon tar också effektivt död på mögelsporer, vilket är en stor fördel, då de är hälsovådliga i bostäder och i värsta fall cancerframkallande.
Matos och soplukt. Eftersom ozon verkar genom att oxidera organiskt material som mögelsporer och rökpartiklar, är ozonaggregat mycket effektiva i exempelvis inpyrda bostäder, kök, dåligt ventilerade sommarstugor.
Dålig lukt i bilar. Lukter och bakterier som fastnat i klädsel och golvmattor försvinner enkelt och smidigt!
Rökskador efter exempelvis brand eller långvarig tobaksrökning. Ozonet verkar också på nikotinpartiklarna som grott in i möbler, väggar, textilier etc.
Lukt från döda skadedjur som råttor och insekter. Funkar även i bostäder där någon haft exempelvis en mindre rumsren katt eller annat djur som orsakat obehaglig lukt.

Ring OzonStockholm för mer information:

Känner du någon som kan ha nytta av denna information?
Dela artikeln!

dots dots
machine_image1
OS4-10000
10.000mg/h
2495 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Bästa ozongeneratorn
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Reglerbar effekt
checkicon Obegränsad timer
Se fullständig specifikation
machine_image2
OS2-10000
10.000mg/h
1995 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 120 m² LÄS MER
checkicon Vår bästsäljare
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation
machine_image3
OS-5000
5 000mg/h
1295 kr
KÖP
checkicon Kapacitet 60 m² LÄS MER
checkicon Lägst pris
checkicon Utbytbar ozonplatta >4000h
checkicon Enkel att använda
checkicon Timer upp till två timmar
Se fullständig specifikation

Andra artiklar om ozonrening i kategorierna: Om ozon

Kontor för uthyrning och inköp

Vårt företag finns på: Bergsrådsvägen 106 i Bagarmossen, Stockholm. Men ställ GPS på Fogdevägen 114 för att enklast komma hit. Där finns en parkeringsplats nära vår huvudingång. Vi har en blåvit flagga utanför dörren som du ser från parkeringen. (För mer information om hur du hittar hit klicka här.) Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 17.00. Här kan Du både köpa och hyra ozongeneratorer. Givetvis har vi tid att ge Dig råd och hjälpa Dig med Din sanering vid besöket. Välkomna! Tel. 08-400 127 34

 

Payment failed

Sorry but your payment has failed. Please try again if still problem call us to solve it for you:
08-400 127 34
Or use our contact form at the bottom of page to mail us.

Luk